En Sıcak Konular

YSK önünde müdahale başladı

1 Nisan 2014 16:07 tsi
YSK önünde müdahale başladı Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, YSK binası geldi. Kalabalık sürekli artarken TOMA ve çevik kuvvet ekipleri YSK önünde toplanan kalabalığa tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ediyor.

CHP, Ankara'da seçim sonuçlarına Yenimahalle'de itirazını resmen yaptı. Yenimahalle İlçe seçim kuruluna 6 bin sandık sonucu konusunda itiraz edildi. Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, Yüksek Seçim Kurulu binası geldi. Kalabalık sürekli artarken TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de YSK önünde güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ardından tazyikli su ve biber gazıyla kalabalığa müdahale etti.

YSK ÖNÜNDEKİ MÜDAHALEDEN KARELER

6 bin sandık, yaklaşık 180 bin oy konusunda itiraz anlamına geliyor. CHP'li Süheyl Batum, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun toplanarak, itirazları görüşmeye başladığını bildirdi. Batum, "tüm itirazlarımızı, ıslak imzalı sandık tutanaklarına dayanarak yaptık" dedi.

YSK ÖNÜNDE TOPLANDILAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve vekiller Emine Ülke Tarhan, Süheyl Batum ve İzzet Çetin de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde.

ÖNDE CHP'LİLER, ARKADA AK PARTİLİLER BEKLİYOR

Yenimahalle'de oyların toplandığı ve tutanakların birleştirildiği Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ise durum sakin. Merkezin önünde CHP'li vekiller ve partililer beklerken, arka tarafta ise AK Partililerin bekleyişi sürüyor.

KEÇİÖREN'DE 22 SANDIKTA İTİRAZ VAR

Ankara Keçiören'de oylar, Kalaba Lisesi'nde toplanıyor. Tutanak birleştirme işlemi de burada yapılıyor.
Kalaba Lisesi sakin. Çok az sayıda vatandaş, lise önünde bekliyor. Keçiören'de 22 sandıkta itiraz edilecek. Bu da yaklaşık 6 bin oy anlamına geliyor.

KALABALIK BÜYÜYOR

Kalabalığın YSK önündeki bekleyişi sürüyor. Öğle saatlerinde CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu binası önüne geldi.

Kalabalık 'AKP halka hesap verecek', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

MÜDAHALE BAŞLADI

Kalabalık sürekli artarken TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de YSK önünde güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ardından tazyikli su ve biber gazıyla kalabalığa müdahale etti.

CHP’den Çankaya İlçe Seçim’in tutanağına itiraz

Kalabalık YSK önündeki Kızılırmak Caddesi'ni de az önce araçların geçişine kapattı.

Protestoya katılan metal renk boyalı asker dikkat çekti...

Göstericilerin zafer işareti ve bozkurt işareti yaptığı görüldü...

YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş kendisinin YSK’ya giderek seçime itiraz edeceği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Yavaş şu açıklamayı yaptı: “Bazı basın yayın organlarında benim bizzat saat 15.00’da YSK’ya giderek itiraz dilekçesi vereceğim konuşuluyor. Bu yanlış bir bilgi. Biz ilçe ve il seçim kuruluna gün içinde başvuru yaptık. YSK çok sonraki bir aşamadır. Ankaralıların YSK önünde beklemesine gerek yok. Şu an gerginliklere değil sükunete ihtiyacımız var. Ankaralı müsterih olsun. Mansur Yavaş olarak ben ve tüm partililerin süreci yakından takip edip her oyun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

CHP'Lİ NAZLIAKA: 6 NİSAN'A KADAR SÜREÇ DEVAM EDECEK

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, YSK önünde yaptığı açıklamada ''Önce itirazların değerlendirilip sonra asılması gerekiyor. Bunun itirazı için dilekçe verdik.YSK'da sanırım listeleri kaldıracak. 6 Nisan'a kadar bu süreç devam edecek, 9 Nisan'a kadar YSK açıklama yapacak. Ankara'nın kaderi belirlenmiş olacak'' dedi.

CHP'Lİ CİHANER: BIÇAK SIRTI GİDİYOR

CHP Denizli Milletvekili Hüseyin Çelik ise ''Çok fazla sayıda arkadaşımız sonuçları inceliyor ve itirazını yapıyor. Tek bir oyun bile peşine düşüyoruz. Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var. Şu anda YSK'da bir oy sayım dökümü yok. Melih Gökçek'in açıklamalarını erken buluyoruz, çok bıçak sırtı gidiyor. Teknik tespitler yapıyoruz. Gözünden sürmeyi bile çalacak bir iktidar her şeyi yapabilir. Devlet mekanizması tarafsız çalışmıyor. Yine de güvencemiz YSK’dır yargıdır'' diye konuştu. (Hürriyet)

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,764 µs