En Sıcak Konular

Ankara'da oy sayımı bekleniyor

1 Nisan 2014 15:29 tsi
Ankara'da oy sayımı bekleniyor Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen başta CHPliler olmak üzere binlerce kişi, YSK önünde beklemede...

Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı oy sayım merkezinde kalabalığın artması üzerine emniyet güçleri, Yenimahalle'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin girişlerine barikat koydu, çevik kuvvet ekipleri girişlerde güvenlik için tedbir aldı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, kültür merkezine gelerek burada bekleyenlerle bir süre sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gök, seçim kurulundakilerin görevlerini yapmaya çalıştığını belirterek, itirazların incelendiğini söyledi.

Parti olarak esas itirazlarını öğleden sonra yapacaklarını bildiren Gök, "Dikkatli ve soğukkanlı bir şekilde bir tek oyun dahi kaybolmayacağı şekilde çalışılıyor. Yasal süreci bekleyeceğiz" dedi.

Çankaya

Ankara'da Çankaya oyları ise Seyranbağları Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesinde sayılıyor. Bir grup vatandaşın da okul önünde bekleyişi sürüyor.

Okulun kapısında polisler görev yaparken, yetkili olmayanlar içeri alınmıyor.
Bu arada, üzerinde Çankaya İlçe Seçim Kurulu yazılı Maliye aracının okula girmesi, burada bekleyen vatandaşlarca engellendi. Vatandaşların tepkisi üzerine, araç kapıdan dönerek okulun karşısına park etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan bir grup, aracın içini aradı. Araçta bulunan bir kasanın kilidini kıran gruptakiler, kasadan ilkyardım malzemesi ve yangın tüpü çıkması üzerine, aracın etrafından ayrıldı.
Okul girişindeki yoğunluk nedeniyle zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Öte yandan, vatandaşlar, okula giren herkesin üstünün aranmasını istiyor. Vatandaşlar, polislere gelen kumanyaları da açtırarak, kontrol etti.
Grubun okul önündeki bekleyişi sürüyor.

Mansur Yavaş: Süreyi uzatmak istiyoruz

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, parti genel merkezine gelişinde gazetecilere açıklamada bulundu.

İlçe seçim kuruluna tutanakların kesinleşmemesiyle ilgili bir başvuru yaptıklarını ifade eden Yavaş, "Ancak her ihtimale karşı çalışmalarımız burada 500 kişiyle devam ediyor, o sonuçlar ortaya çıktığı zaman bilgi vereceğim. Şu an somut bir bilgi yok, 500 kişi fiilen çalışıyor şu anda" diye konuştu.

Başvurunun şekli yönündeki bir soru üzerine Yavaş, "Tutanakların kesinleştirilmemesi. Çünkü 'Salı günü saat 5'e kadar kesinleşmez' diyor yasa. Onunla ilgili başvuruyu yaptık. Eğer kesinleşmeme yönünde karar verirlerse zaman kazanmış olacağız. Çünkü Salı günü 17.00'de kesinleştikten sonra itiraz hakkımız doğacak. 12 bin 400 tane tutanak tek tek inceleniyor" dedi.

Konuyu biraz açmasının istenmesi üzerine Yavaş, şunları söyledi:
"Birleştirme tutanakları geldi, yayınlanıyor. Eğer bunlar kesinleşirse, onlar kesinleştikten sonra hemen itiraz süreniz başlıyor. Ancak kanunda diyor ki 'bu tutanaklar salı günü saat 5'te kesinleşir.' Çünkü ilçelere yapılan itirazların sonuca bağlanması lazım. Tutanaklar kesinleşirse, ilçelere itiraz hakkınız kalmıyor. Ondan dolayı. Süreyi uzatmak istiyoruz, çünkü 12 bin 400 sandıktan bahsediyoruz."

Sonuçlar konusunda bir yorum yapmayacağını da ifade eden Yavaş, "500 tane genç çalışıyor şu anda Ankaralı oyuna sahip çıkıyor. Kullanılan bütün oyları gözden geçiriyoruz. Yanlışlıkla, bilerek veya bilmeyerek sağa sola yazılan oylar var. Bunların bir kısmını tespit ettik. Buradaki derdimiz şu, Ankaralının bir tek oyu boşa gitmesin. Demokrasi yerini bulsun" dedi.

Sandık kurullarının kararları ve işlemlerine karşı itiraz oy verme gününden sonraki salı günü saat 15.00'e kadar doğrudan ilçe seçim kurullarına yazılı başvuru yapılabiliyor. Mansur Yavaş da bu sürenin saat 17.00'ye kadar uzatılması için başvuru yaptı.

YSK önünde protesto

Bu arada, öğle saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplanan bazı CHP'liler, çeşitli sloganlar atarak, bekleyişlerini sürdürüyor. Ellerinde Türk bayrakları, parti bayrakları ve Mansur Yavaş posterleri taşıyan gruptakiler İstiklal Marşı okudu.

Partililerin bekleyişi sürerken CHP Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner de YSK'ya geldi.

Bekleyişlerini sürdüren grubun kalabalıklaşmasının ardından Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapandı. Gruba dağılmaları yönünde yaptıkları uyarının ardından polis, tazyikli su ve ses bombasıyla müdahale etti.

YSK önündeki güvenlik önlemleri artırılırken bazı göstericilerin kaldırım önündeki bekleyişi sürüyor.

AA



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs