En Sıcak Konular

Bunlar da yeni kabinede yer almayacak isimler!

23 Ağustos 2007 08:09 tsi
Bunlar da yeni kabinede yer almayacak isimler! Herkes yeni kabenenin bakanlarının peşinde. Bir de yeni kabenide yer alamayacak olanlar var! Onların peşine de konuyla en alakalı yazar düştü!

Ahmet Hakan'ın yazısı:

Yeni kabinede yer almayacak bakanlar listesi:

Mehmet Ali Şahin: Aslında fena bir performans sergilemedi...

Toplumu rahatlatan çıkışlar da yaptı. Ancak Ankara’daki yoğun söylentilere bakılacak olursa Mehmet Ali Şahin, bu kez kabine dışı.

Atilla Koç: Bakanlık yaptığı süreç içinde nasıl bir performans sergilediği tartışmalı... Kimisi "süper" diyor, kimisi ise "tam bir fiyasko" yorumunu yapıyor. Ancak Başbakan Erdoğan, performanstan ziyade "imaj sorunu"na kafayı takmış durumda... Söylentilere bakılacak olursa Başbakan, Atilla Koç’a "imaj"dan kırık not vermiş ve yeni kabineye almayacakmış.

Murat Başesgioğlu: Konusuna hákimdi... Önemli adımlar attı... Bütün kesimlerle iyi geçindi... Ancak Başbakan tarafından kendisine başka tür makamlar önerilmesi nedeniyle "Kabine dışı kalacak" söylentilerinin hedefi olmaktan kurtulamadı.

Mehmet Aydın: Hayır, hayır! Bu bir "niyet bildirisi" değil. Gerçi Mehmet Aydın Hoca’nın, kendisinden bekleneni vermemesi nedeniyle "Kabine dışı" kalmasını isterim. Ancak adının bu listede yer almasının asıl nedeni: AKP’nin önde gelen isimlerinin kulağıma, "Hoca kabineye alınmayacak" diye fısıldamasıdır.

Hüseyin Çelik: Milli Eğitim Bakanlığı görevinin bu dönemde başka bir isme verileceği neredeyse kesin gibi... Hüseyin Çelik ne mi olacak? Ya terfi ederek kabinede yer alacak ya da kabine dışı kalacak. Mühim not: Birinci şık daha yüksek ihtimal...

Osman Pepe: Gerçi Başbakan Erdoğan, seçim öncesi Osman Pepe hakkında ortaya atılan iddialar karşısında Bakan’ının yanında yer almış ve onu savunmuştu ama yine de bir "yıpranma" durumu olduğunu düşünüyormuş. Ben söyleyenlerin yalancısıyım: Pepe yeni dönemde bakan olmayacakmış.

Abdülkadir Aksu: Yeni kabinede Abdülkadir Aksu olacak mı olmayacak mı? Kabine toto oynanan bütün mahfillerde en çok merak edilen soru bu... Bütün cevaplardan çıkardığım sonuç şudur: Değişmez İçişleri Bakanımız Abdülkadir Aksu, bu kez değişecek galiba...

Bekir Coşkun için beş maddelik racon

Bir: Cumhurbaşkanlığı makamı eleştiriden muaf değildir... Bakınız: Vakit gazetesinin kinayeler, dokundurmalar ve hatta hakaretlerle dolu Sezer aleyhine yayınları...

İki: Abdullah Gül için, "Benim Cumhurbaşkanım değil" diyen Bekir Coşkun’un vatandaşlıktan çıkması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sezer bizim cumhurbaşkanımız değil" havası estiren yayın organının en küfürbaz adamını defalarca uçağına alarak taltif etmişti.

Üç: Vakit’in Sezer için estirdiği "Sezer bizim cumhurbaşkanımız değil" havası ile Bekir Coşkun’un "Abdullah Gül benim cumhurbaşkanım olmayacak" cümlesi arasında pek bir fark yok. İkisi de fazlasıyla duygusal... İkisi de seçilmiş ya da seçilecek cumhurbaşkanını gayri meşru ve gayri kanuni ilan etme hevesinde... Bunun da kabul edilebilir tarafı yok.

Dört: Mağduriyetlerden, hapislerden falan gelen bir Başbakan’ın, "Kabul edilebilir" olmayan bir eleştiri karşısında bile hazımlı olmasını bekleriz. Bekir Coşkun’un duygusal davranma hakkı vardır ama Başbakan’ın yoktur.

Beş: Sürekli "Tarafsız olacağım, herkesin hakkını koruyacağım" diye vaatlerde bulunan Abdullah Gül için işte büyük fırsat... Çıksın ve "Tayyip Bey’in tepkisi yanlıştır" desin... Belki o zaman Bekir Coşkun’un da cumhurbaşkanı olma fırsatını yakalamış olur.

Yalan mı yazıyoruz

"Hayrünnisa Hanım, Atıl Kutoğlu adlı modacıdan türbanı modernize etmesini istedi."

Haber bu...

Birinci gün: Yalanlama yok. İkinci gün: Yalanlama yok. Üçüncü gün: Yalanlama yok.

Dahası...

Bu haberlerin "havayı yumuşattığı"nı düşünen Gül Ailesi, "Ellemeyelim, devam etsin" havasına girmiş durumda...

Dolayısıyla...

Dördüncü, beşinci ve altıncı gün de bir yalanlama yapmaya tenezzül etmiyorlar.

Ve iş dallanıp budaklanıyor.

Biraz da ahlaki bir kaygı gütmediği anlaşılan Atıl Kutoğlu adlı modacı delikanlının, bir reklam imkanını sonuna kadar kullanma azmi işin içine girince...

Durum tatsız bir hal alıyor...

Ve işte bu noktada, nihayet bir yalanlama geliyor.

Meğer Hayrünnisa Hanım 4 yıldır Atıl Kutoğlu ile görüşmemiş... Haberler yalanmış... Yorumlar da yalan haberler üzerine yapılmış...

İyi güzel de çok sevgili Gül Ailesi...

BİR: Madem haberler yalandı, neden günlerdir sustunuz?

İKİ: Madem modernize etme diye bir durum söz konusu değildi, o halde neden Abdullah Bey, "Çankaya’ya çıktığımda türban konusunda bazı değişiklikler olacak, bunu göreceksiniz" diye bir açıklama yaptı?

Lütfedip bu iki soruya da bir cevap verseniz?

Hürriyet



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,777 µs