En Sıcak Konular

Başbakan açıkladı: Sezer nasıl bir tören istiyor?

22 Ağustos 2007 23:14 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in önümüzdeki hafta yeni Cumhurbaşkanına nasıl bir törenle görevi teslim etmek istediğini kendisine söylediğini açıkladı.

Abdullah Gül'ün 28 Ağustos'ta seçilmesi halinde bir gün sonra Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi teslim alacağını belirten Erdoğan, devir-teslim töreninden bir gün sonra da yeni kabineyi Abdullah Gül'e sunacağını bildirdi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ana gündem maddesini, yeni kabine çalışmaları ve Meclis komisyonlarının yapısında yapılacak değişiklikler oluşturdu. Kurul, yeni kabinenin vakit geçirmeden 11. Cumhurbaşkanı'na sunulmasını kararlaştırdı. Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül'ün 28 Ağustos'taki üçüncü turda cumhurbaşkanı seçileceğini belirterek, "Abdullah Bey, görevi bir gün sonra Sayın Sezer'den teslim alır. Ancak Sayın Sezer, Çankaya Köşkü'nde sade bir törenle görevi devretmek istediğini söyledi" dedi.

Erdoğan, Gül'ün Köşk'e çıkmasının hemen ardından 30 Ağustos veya 31 Ağustos'ta Çankaya Köşkü'ne çıkarak, 60. hükümeti sunacağını açıkladı. Erdoğan, yeni kabineyi vakit geçirmeden kuracaklarını ifade ederek, "Hükümet programımız hazır. En geç 6 Eylül'de Meclis'ten güvenoyu alarak, resmen işbaşı yaparız" diye konuştu.

Toplantıda Meclis komisyonlarıyla ilgili çalışmalar da ele alındı. Erdoğan, önümüzdeki dönemde özellikle Dışişleri Komisyonu'na özel önem vereceğinin işaretini vererek, komisyonun yurtdışındaki lobi çalışmalarında daha etkin rol oynamasını istedi. Erdoğan, iyi derecede yabancı dil bilen, akıcı konuşan ve temsil kabiliyeti olan kişilerin bu komisyonlarda görev alması için talimat verdi.
cafesiyaset



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs