En Sıcak Konular

Romanya 2-0 Türkiye

22 Ağustos 2007 22:45 tsi
Romanya 2-0 Türkiye 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Malta ve Macaristan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız, bu akşam özel maçta Romanya Milli Takımı ile karşı karşıya geliyor. Karşılaşmanın hakemi Markus Merk.

Gökhan, 2. dakikada sağ kanatta hareketlenen Tuncay'ı kaçırmak istedi ama araya Romanya defansı girdi.

4. dakika ve Arda Turan'la gole çok yaklaştık. Arda Romanya ceza sahasının hemen önünde önce topu düzeltti ardından direkt kaleye vurdu, top üst direğe çarptı ve tehlike bölgesinden uzaklaştı.

Bu arada Arda şutu çektikten hemen sonra sakatlandı. Tedavisi saha kenarında devam ediyor.

Arda yeniden oyunda. Karşılaşmada 7. dakikayı geride bırakıyoruz ve maça hızlı başladık.

8. dakikayı geride bırakıyoruz ve Romanya'da Mutu pozisyon buldu fakat hakem oyunu ofsayt gerekçesiyle durdurdu.

10. dakikayı geride bırakırken sol kanattan yapılan ortaya Gökhan yükseldi fakat top başının hemen üstünden geçerek dışarıya çıktı.

13. dakikada kalemizde büyük tehlike. Dica ara pasında hareketlendi ama bu pozisyonda İbrahim Toraman başarılıydı.

Romanya bu dakikalarda uzun paslarla pozisyon bulmaya çalışıyor.

17. dakikada Marica ile pozisyon buldu Romanya Mili Takımı. Ceza sahasına hızla giren Marica'nın pozisyonunda yine İbrahim Toraman geldi ve kalemizdeki tehlikeyi büyümeden önledi.

21. dakikada Marica yine kalemizde tehlike yaşattı. Sol kanattan ceza sahasına giren Marica, altıpasın hemen önündeki Mutu'ya çıkartmak istedi. Marica'nın ortasında defansımız başarılıydı.

24. dakika ve önemli bir tehlike daha atlattı Milli Takımımız. Sol kanattan Dica'nın pasında Gökhan Zan'dan seken top Mutu'nun önünde kaldı. Mutu döndü ve kaleyi karşısına aldı fakat daha vuramadan topu uzaklaştırdık.

Ve gole çok yaklaştık. 26. dakikada sağ kanattan yapılan köşe vuruşunda top çok güzel yükseldi ve vurdu Gökhan Ünal. Gökhan Ünal'ın vuruşunda Romanya Milli Takımı kalecisi Lobont son anda topu çıkardı.

Bu arada tribünlerde bir gerginlik yaşanıyor.

32. dakika ve yine Dica ve Mutu ikilisi kalemizde tehlike yaratmaya devam ediyor. Dica'nın savunmanın arkasına attığı pasta topla buluşan Mutu, kaleci Serdar'la karşı karşıya kaldı. Mutu'nun aşırtma vuruşunda top üstten dışarı gitti.

Rat 37. dakikada sol kanattan kale sahamız içerisine uzun bir pas çıkarttı.  Penaltı noktasına yakın bir yere doğru gelen topta Serdar çıktı ve topu yumrukladı.

41. dakika ve Tuncay'la hızlı çıkmak istiyoruz fakat faulle durduruyorlar.

Bu arada Milli Takımımızda oyuncu değişikliği. Emre kenarda, Nihat Kahveci oyunda.

Ve Nihat Kahveci geler gelmez topun başına geçti ve serbes vuruşu kullandı. Nihat'ın vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Karşılaşmanın hakemi 1 dakikalık koybolan zaman işaret etti.

İlk yarıda golsüz eşitlik var... Romanya 0-0 Türkiye...

Ve ikinci yarı başlıyor...

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Romanya'dan geliyor. 52. dakikada sol kanattan oyuna yeni giren Nicolita'nın ortası penaltı noktasına yakın bir yere doğru geldi. Bir anlık karanbol yaşadık ve top kornere çıktı.

54. dakikada etkili geldik Romanya kalesine. Sol kanattan yapılan oratada ceza sahasının içinde topla buluşan Tuncay'ın pozisyonunda hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

60. dakikayı geride bırakıyoruz ve bir gol pozisyonundan daha yararlanamıyoruz. Sol kanattan Sabri ortaladı, Tümer'in kafasında top  üstten dışarıya çıktı.

Ve top filelerimizde...Marica sağ kanatta önce İbrahim Toraman'a bir çalım attı ardından altıpastaki arkadaşı Dica'ya ortaladı ve Dica çok rahat bir pozisyonda topu ağlarla buluşturdu. Romanya 1-0 Türkiye...

Golden 1 dakika sonra yine kalemizde bir tehlike daha yaşıyoruz. Yine sağ kanattan yapılan ortada Mutu uçarak kafayı vurdu ve top az farkla üstten dışarı çıktı.

63. dakikadayız ve Marica ikinci yarıda oyuna iyice ağırlığını koyuyor. Golün pasınıda veren Marica, ceza sahası ön çizgisi üzerinden vurdu top yandan dışarı çıktı.

Mutu bir gol pozisyonundan daha yararlanamıyor. 66. dakikada sol kanattan yapılan ortada Mutu hareketlendi top hemen önünde kaleci Serdar'da kaldı.

Ve ikinci golü kalemizde görüyoruz... Asist Marica, gol Mutu.. Romanya 2-0 Türkiye.. 70. dakikada Marica ceza sahası sol çizgisi üzerinden Mutu'yu gördü. Mutu bekletmeden kaleye vurdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Türkiye: Serdar, Mehmet Topuz, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Hamit, Sabri, Emre, Arda, Tuncay, Gökhan Ünal

Romanya: Lobont, Rat, Chivu, Rasoi, Florentin, Marica, Marin Petre, Codrea, Goiam, Mutu, Dica
hürriyet



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs