En Sıcak Konular

Risotto balonu mahkemede çürüdü

22 Ağustos 2007 20:45 tsi
Risotto balonu mahkemede çürüdü 

Eski Muğla Valisi Koçaklar'ın İçişleri Bakanı Güneş'e şaraplı risotto yemeği ikram ettiği için görevden alındığı iddiası tamamiyle çürüdü. Koçaklar'a iki yargı kararı şoku!

 Koçaklar'ın merkeze alınmasının bir değil iki yargı kararıyla olduğu ortaya çıktı.

Buna göre, Eski Vali Lütfi Yiğenoğlu Danıştay kararı ile tekrar Muğla Valiliği'ne getirilirken, Koçaklar'ın Ankara 13. Bölge İdare Mahkemesi 'ne göreve iade amacıyla açtığı dava da reddedildi.

Muğla Valisi Temel Koçaklar'ın İçişleri Bakanı Osman Güneş'e şaraplı risotto ikram etti diye görevden alındığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu kesinleşti.. Muğla'nın Bodrum ileçesinde verilen yemeğin ev sahibi Temel Koçaklar değil, İçişleri Bakanılığı Teftiş Kurulu Başkanılığı çıktı. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın İstanbul, Ankara ve İzmir grup başkanlıklarında çalışan Mülkiye Müfettişlerini kaynaştırmak amacıyla söz konusu programı düzenlediği öğrenildi.

24 Haziran'da toplantının açılışında verilen yemeğe Osman Güneş de katıldı. Yemekte 15 kişilik bir protokol masası hazırlandı. Protokolün yemeği otel yönetimince belirlenirken katılanlardan herhangi bir spariş alınmadı. Yemekte İçişleri Bakanı Osman Güneş'in risotto'nun yapılış tarifini sorması üzerine garson yemeğe şarap katıldığını anlattı. Bunun üzerin e Güneş, yemeğe şarap katıldığının kendisine söylenmemesine tepki gösterdi.

İlk karar Danıştay'dan

İçişleri Bakanlığı kaynakları yemeği Muğla Valiliği'nin vermemesine rağmen Vali Koçaklar'ın görevden alınmasını bu olaya bağlanmasına tepki gösteriyor. Yetkililer Vali Koçaklar'ın görevden alınmasının eski Vali Lütfi Yiğenoğlu'nun görevine iadesi için Danıştay'ın verdiği karar gereği olduğunu söylüyor.

İkinci karar idare mahkemesinden

Lütfi Yiğenoğlu'nun Muğla Valiliği'ne geterilmesinin ardından bu sefer de göreve iadesi amacıyla Vali Koçaklar'ın yargıya başvurduğu ortaya çıktı. 5 Temmuz 20007'de Ankara 13. İdare Mahkemesi'ne başvuran Koçaklar'a yargıdan ikinci kötü haber geldi. İdare Mahkemesi 6 Ağustos'ta Koçaklar'ın göreve iade amacıyla açtığı davanın reddine karar verdi.

zaman
 



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs