En Sıcak Konular

Türkiye çok nazik bir süreçten geçiyor

27 Mart 2014 20:41 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Türkiye çok nazik bir süreçten geçiyor, gerilim yaşanıyor, gerilim stratejisi gittikçe yoğunlaşıyor. Ülke kamplara, kaosa, krize, cepheleşmeye doğru sürükleniyor" dedi.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Demokrasi Meydanında düzenlediği mitingde, 30 Mart seçimleri münasebetiyle Türkiye'yi il il, ilçe ilçe gezdiklerini, Gaziantep'te gördüğü tablo karşısında çok mutlu olduğunu belirtti. Aynı meydanda MHP'nin çok sayıda açık hava toplantılarının olduğunu anımsatan Bahçeli, bugünkü toplantının Türkiye'nin her tarafına mesaj verdiğini vurguladı.

Türkiye'nin bin 394 seçim çevresinde, 25 partinin katılımıyla 3 gün sonra seçime gideceğini anlatan Bahçeli, bu seçim çevrelerin 30'nun büyükşehir olduğunu, seçime girecek partilere başarı dilediğini ifade etti. Seçimin sadece belediye başkanlarının seçimi olmayacağını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Seçim, Türk siyasi hayatında yeni bir sürecin başlangıcı olacak. Hemen arkasından cumhurbaşkanlığı, arkasından 2015 yılında 25. dönem seçimleri yapılacaktır. Bu süreç milli irade olarak çok iyi değerlendirildiğinde, algılandığında, yorumlandığında, milletimizin kaderini belirleyen bir süreç olacaktır. Yeni yönetimin de belirleyicisi olacaktır. Türkiye çok nazik bir süreçten geçiyor, gerilim yaşanıyor, gerilim stratejisi gittikçe yoğunlaşıyor. Ülke kamplara, kaosa, krize, cepheleşmeye doğru sürükleniyor. Dikkatli olmak gerekir, Türkiye hepimizin ülkesidir. Bugün ki siyasi iktidar böbürlenirken, MHP 'önce ülkem ve milletim sonra partim' diyor. AKP, milletimizin siyasi krizi içinde yaşadığı, önemli darboğazda bunaldığı, ekonomik krizde ezildiği dönemde yeni kurulmuş parti olarak, çözüm olarak görüldü. Böylece yasamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) sayısal çoğunluk elde etti, yüzde 34'le 300 üzerinde milletvekili çıkartmıştır. Hükümeti kurdu, böylelikle yasama ve yürütmede, denetim ve kontrolü oluşturduğu için güçlü iktidar olmuştur. İktidar, milletin özel sorunlarını, geçim darlığını, sorunları çözme kabiliyeti olarak millete verilen desteğin şuuruyla teşekkürle hizmet edeceği yerde, belli bir dönem sonra milleti unutup kendilerini öne çıkardılar. Halkın desteğiyle şımardı, destek verenleri unuttu, başka yerlere yelken açtı. Milli görüş gömleğini çıkarttılar, başka gömlek giyip 'Türkiye'yi değişime götüreceklerini' söylediler. Bu da yanlış istikamete yönelmeye vesile olmuştur. AKP, 'yasamada, yürütmede, yargıda da ben olacağım' diyerek, yargıyı kuşatıp yasa değişiklileriyle yargıyı AKP'leştirerek zırh oluşturdu. Tek adamlığa oynayarak parti devleti diktatörlüğüne heveslenmiştir. Bu Başbakanın tarihi yanılgısı olmuştur."

AA



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs