En Sıcak Konular

Hava korsanına FBI gözaltısı

22 Ağustos 2007 20:06 tsi
Hava korsanına FBI gözaltısı 
Atlas Jet uçağını İran'a kaçırmak isteyen hava korsanlarından Mommen Abdül Aziz Talikh'in Yemen'de bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle FBI tarafından gözaltına alındığı ve 2 ay süreyle Suudi Arabistan'daki bir cezaevinde tutuklu kaldığı öğrenildi.

Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran hava korsanları Mommen Abdül Aziz Talikh ile Mehmet Şerat Özlü, 4 gündür süren sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 18 Ağustos Cumartesi sabahı kaçırılan ve Antalya Havalimanı'na indirilen Atlasjet uçağındaki eylemlerini 5 saat sonra teslim olarak sona erdiren Mısır asıllı Filistin uyruklu Talikh ile Şanlıurfa doğumlu Özlü'nün sorgulaması tamamlandı.

BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün Çallı semtindeki binasında yer alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden 6 araçlı ekiple geniş güvenlik önlemleriyle iki ayrı araca konularak adliyeye getirilen iki hava korsanı, adliyenin bahçesinde çok sayıda gazeteci tarafından görüntülendi. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa getirilen hava korsanları Talikh ve Özlü'nün ifadelerinin alınmasına Cumhuriyet Savcısı Sabri Yılmaz tarafından başlandı.

EL KAİDE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR
Yetkililer, savcılığın ve emniyet görevlilerinin hava korsanlarıyla ilgili olarak 4 gündür sürdürdüğü geniş çaplı araştırmalarda, Mommen Abdül Aziz Talikh'in El Kaide terör örgütüyle bağlantılı olduğunu, araştırmanın Interpol ve diğer uluslararası güvenlik kuruluşlarıyla temas kurularak sürdürüldüğü bildirdiler. Talikh'in El Kaide terör örgütü bağlantıları kapsamında 2004 yılında örgütün Afganistan'daki kampında kısa süre eğitim aldığını söylediği, Mısır asıllı Filistin uyruklu hava korsanının Suudi Arabistan'daki cezaevinde 2 ay kaldığı anlaşıldı.


FBI TARAFINDAN GÖZALTINA ALINMIŞ
Talikh'in Yemen'de bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle FBI tarafından terör örgütü bağlantısı olduğu şüphesiyle gözaltına alındığı ve Suudi Arabistan'daki cezaevinde 2 ay süreyle bulunduğu da ortaya çıktı. Talikh'in ifadeleri doğrultusunda, soruşturmanın, El Kaide ile bağlantıların hangi boyutta olduğunun öğrenilmesi amacıyla derinleştirildiği bildirildi.

"EL KAİDE'YE KATILMAK İÇİN KAÇIRDIK" İDDİASI
Öte yandan, Talikh'in cezaevinde kaldığı sırada ABD'de 11 Eylül'deki ikiz kule saldırılarını organize ettiği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ''Ahmet'' adlı teröristle bağlantısı olduğunun yanı sıra terör örgütünün bazı üyeleriyle de burada tanıştığı yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Hava korsanları, uçak kaçırma eylemini Afganistan'daki El Kaide terör örgütünün kampına katılabilmek amacıyla gerçekleştirdikleri, bu amaçla Atlasjet uçağını Lefkoşa'dan kalktıktan sonra Suriye'ye veya İran'a yönlendirmeye çalıştıklarını söyledikleri belirtilmişti.

ÖZLÜ'DEN OGÜN SAMAST POZU
Öte yandan korsanlardan Mehmet Reşat Özlü’nün olaydan 15-20 gün önce çekilmiş bir fotoğrafı bulundu. Yerel internet sitesi sanlıurfa.com adlı bir internet sitesine gönderilen fotoğrafta Mehmet Reşat Özlü KKTC’deyken evde çekilmiş fotoğrafta arkasında Türk bayrağı bulunuyor.


Biri Çeçenistan’a özgürlük tişörtü giymiş bir Çeçen arkadaşıyla birlikte çekilen fotoğrafta diğer arkadaşı ise yine bir Urfalı. Fotoğrafın detayında Çeçenistan’a özgürlük tişört ve şapkaları dikkat çekiyor. Fotoğraf aynen Hrant Dink suikast zanlılarından Ogün Samast gibi fotoğrafta Mehmet Reşat Özlü’nün arkasında Türk bayrağı bulunuyor. 
 
haber7



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,548 µs