En Sıcak Konular

27 Mart 2014 13:55 tsi
Kılıçdaroğlu ve Özkök 'ucuz işleri' değil, pahalıya patlayanları sever...

iyibilgi Ankara

Sınırları aşarak Türkiye’ye giren Suriye savaş uçağının vurulmasıyla birlikte, hem CHP hem de bazı basın organlarında ama özellikle de Hürriyet gibi Doğan grubu yayınlarında TSK’ya yönelik bir salvo ateşi başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Özellikle genelkurmay başkanını uyarıyorum, ucuz işlerin içine girmesin. Ordu kendisini iç siyaset malzemesi haline getirmemelidir. Buna izin vermesi halinde itibar kaybına uğramış olur, uyarı yapmayı görev biliyorum” cümleleriyle dikkat çekti.

Bununla beraber, örneğin Ertuğrul Özkök gibi yazarlar TSK’nın Suriye uçağını vurmasını, iyice farklı bir boyuta taşıyarak, aslında uçağın sınırı geçmediğini, sivil iktidarın emriyle vurulduğunu ve seçim zamanı yapıldığını, oldukça belirgin biçimde ima ettiler.

Daha da ileri giderek aslında Rus uçaklarının sınırları geçtiğini, Yunan uçaklarının sınırları geçtiğini, bunlara ses çıkarmayan Genelkurmay’ın, sınırı geçtiği şüpheli, hatta her zaman oralarda dolaşan Suriye uçaklarının vurulduğunu iddia etti.

Bu köşe yazılarının satır araları okunduğunda daha ileri giden çıkarımlarda bulunmakta mümkün. Ama asıl önemli olan, bu kesimlerin TSK’nın görevini yapmasından rahatsızlık duyması.

Genelkurmay nasıl karşıladı?

Genelkurmay’da bu sert saldırıların önce şaşkınlık yarattığı söylenebilir. Sebebi şu; çünkü Suriye uçağının vurulması gibi bir durum her olduğunda hep aynı karşılığı bulacak. Yani Türk sınırını geçen her Suriye unsuru vurulacak. Yapmama gibi bir şans veya alternatif yok. Hatta asıl sorun yapılmazsa ortaya çıkar. O zaman Türk kamuoyu TSK’ya kızar. Yapılmaması düşünülemeyecek bir görev yapıldı diye siyaseten saldırıya uğramak şaşırtıcı.

İkinci nokta ise Suriye uçağının vurulması ile ilgili tüm somut bilgilerin, tekrarlayalım, “somut bilgilerin” bölgedeki tüm yabancı unsurlar tarafından tespit edilmesi. Ruslar, Amerikalılar, İngilizler, Suriyeliler olayı izlediler! Kimsenin ses çıkarmaması bu yüzden. Washington’un, “itiraz edeceğimiz bir durum yok” demesi de o. Hatta, evet NATO unsurları da gördü yaşananları!

Diğer iddialar ise garipsendi Genelkurmay tarafından. Çünkü örneğin Rus savaş uçakları ilgili olarak kamuoyu sürekli bilgilendirildi. Her olay detaylı biçimde anlatıldı. Bu olaylardan birinde dahi Rus savaş uçakları Türk sınırlarını ihlal etmedi. Bu da bilinen bir durum. Bu yüzden kalkıp, onları ellemiyorsunuz, Suriye uçağını-sınırı da geçmeden-vuruyorsunuz demek tamamen akıl dışı.

Genelkurmay’da biraz da eğlenceli bulunan bir-iki konu var. “Sivil iktidar” emir verdi iddiası bunlardan birisi. Zaten aksi mümkün olamayacak bir konu bu. Elbette sivil iktidar emir verecek ve bunu eleştirenler bir gün iktidar olursa onlar da aynı talimatları verecekler!

Son olarak bu kadar üzerinde durulmasına rağmen “angajman” meselesinin anlaşılamaması. Suriye’de yenilenen angajman kurallarının "toleranssız" olduğunun artık anlaşılması gerekiyor. Sınırı geçti mi geçti, artık kaç santim diye sorulmaz!

Tüm bunlardan anlaşılıyor ki, TSK'ya "ucuz işler yapmayın" diye kızanlar, aslında "pahalıya patlayacak" işleri sevdikleri için Genelkurmay'a yükleniyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs