En Sıcak Konular

Org. Büyükanıt'tan kritik tanımlama

22 Ağustos 2007 19:35 tsi
Org. Büyükanıt'tan kritik tanımlama 

İki Orgeneral için düzünlenen TSK Şeref Madalyası töreninde konuşan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, stratejik hedeflere ulaşabilecek personelin tanımını yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ancak eğitimli, yetenekli, çağdaş ve donanımlı personeliyle hedefe ulaşabileceğini belirterek, "Bilginin gücünü anlayan ve onun sınırını sürekli zorlayan personelle stratejik hedeflerimize ulaşabiliriz. Bilgili olan personelimizde fark yaratacağız. Böylelikle yaşadığımız sorunlarla dolu zor coğrafyada Türk yurdunu ve ulusunu Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak sonsuza dek koruyabiliriz" dedi.

Genelkurmay Karargahı Orbay Salonu'nda düzenlenen törenle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'e Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Şeref Madalyası verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kuvvet Komutanları'nın yanı sıra çok sayıda general ve subayın katıldığı törende, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları çerçevesinde 30 Ağustos 2007 tarihinden itibaren orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, 3. Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Saldıray Berk, Donanma Komutanlığı'na atanan Koramiral Uğur Yiğit, Harp Akademileri Komutanlığı'na atanan Hava Korgeneral Hasan Aksay'a TSK Üstün Hizmet Madalyası tevcih edildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan Korgeneral Erdal Ceylanoğlu ile 3. Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Saldıray Berk, ayrıca TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirildi.

Törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TSK'nın daha da ilerlemesi için böyle üstün yeteneklere sahip liderlerle birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geçmişin geleneksel durağan ekseninden 21. yüzyılın dinamik ve değişken bilgi çağına geçildiğine işaret eden Orgeneral Büyükanıt, yönetimdeki sıkı teşkilat ve icraat hiyerarşisinin günümüzde yerini her zaman kararsız, düzensiz, dağınık ve belirsiz ortamlara bıraktığını söyledi. Böyle bir ortamda yönetim felsefesini sadece otorite kullanmaya bina edenlerle şekle dayalı bir güvenlik anlayışını benimsemiş yöneticilerin kurumları geriye götürmesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şunları söyledi:

"Yaşadığımız çağın karmaşık yapısı içinde geçmiş ve gelecek ekseninden kopmadan, duruma göre seçenekler geliştiren ve yerleşik usulleri sürekli sorgulayan dinamik bir yaklaşımın başarı getireceğine inanıyorum. Üstün nitelikli liderler ve komutada kontrol yetkisini hukuksal tabanla birlikte insanları güçlendirecek ve kuruma kendiliklerinden değer katmalarını sağlayacak şekilde kurmalıdır. Elbette komuta ve kontrol yetkisi birtakım yönetsel ilkeler için kullanılmalıdır.

Liderlik gücü salt olarak kullanmak değildir. İnsanları ceza ve ödül sarmalına sıkıştırmak ise hiç değildir. Aslarını iletişim becerisiyle ikna eden, onları kurum amaçları doğrultusunda yönlendirebilen liderler o kurumun kuvvet fertleridir. Geleceğin harekat alanının gereksinimi liderlere böyle görev yüklemektedir. Bu olumlu iklim içerisinde aslarımızın bilgi düzeyleri her geçen gün yükselecek, özgüvenleri üst seviyede olacak. Hiyerarşik zincir içinde gerektiğinde ana amaç için bağımsız hareket edebilme yetenekleri gelişecektir. Tüm bu ifade ettiklerimin merkezinde insan var."

Orgeneral Büyükanıt, konuşmasında Atatürk ilke ve devrimlerine vurgu yaparak, "Eğer biz TSK olarak her zaman ama her zaman kazanmayı hedefliyorsak bunu ancak ve ancak eğitimli, yetenekli, çağdaş donanımlı personelimizle gerçekleştirebiliriz. Bilginin gücünü anlayan ve onun sınırını sürekli zorlayan personelle stratejik hedeflerimize ulaşabiliriz. Bilgili olan personelimizde fark yaratacağız. Böylelikle yaşadığımız sorunlarla dolu zor coğrafyada Türk yurdunu ve ulusunu Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak sonsuza dek koruyabiliriz" dedi.

TSK Şeref Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası almaya hak kazananların üstün nitelik sergilediğine işaret eden Büyükanıt, "Her türlü zorluk altında bu değerli silah arkadaşlarımın bütün çabası Atatürkçü düşünce sisteminin aydınlığında bilgili, daima kendisini yenileyen, savaşçı ve nitelikli personel yetiştirmektir. Madalya tevcih ettiğimiz değerli arkadaşlarımın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkesi ve ulusu ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa ile belirlenen temel ilkelerine gönülden bağlı olarak Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda üstün hizmetlere devam edeceğine olan inancımı vurgulamak isterim" diye konuştu.

haber7



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,137 µs