En Sıcak Konular

MHP yanıtladı: O ip demokrasinin boynuna geçirilmesin

22 Ağustos 2007 17:21 tsi
MHP yanıtladı: O ip demokrasinin boynuna geçirilmesin MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP lideri Deniz Baykal’ın sabah katıldığı bir programda kullandığı, “meydanlarda atılan ip Gül’ü kuyudan çıkarma ipi oldu" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP lideri Deniz Baykal’ın “meydanlarda atılan ip Gül’ü kuyudan çıkarma ipi oldu" şeklindeki sözlerine yanıt verdi. CHP’nin demokrasi dışı güçlerden medet umduğunu öne süren Paçacı, “İpten bahsederken, asıl önemlisi demokrasinin boynuna ip geçirilmemesi gereğidir. Tüm siyasetçilerin bunu düşünmesi gerekir" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, CHP lideri Baykal’ın eleştirilerine karşılık verdi. Baykal’ın, MHP’ye “Abdullah Gül’e örtülü destek verme" eleştirisinde bulunduğu açıklamasını “tecrübesine uygun düşmeyen talihsiz bir beyanat" olarak değerlendiren Paçacı, “Muhalefet partilerinin kendi aralarında işbirliği yapması doğaldır ancak Sayın Baykal, muhalefete de muhalefet eder hale gelmiştir" dedi.

Paçacı, Baykal’ın “meydanlardaki ipler Gül’ü kuyudan çıkarma ipi oldu" sözlerine karşılık verirken, CHP’nin demokrasi dışı güçlerden “medet umduğu" yorumunu yaptı. Paçacı, “İpten bahsederken, asıl önemlisi demokrasinin boynuna ip geçirilmemesi gereğidir. Tüm siyasetçilerin bunu düşünmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Her siyasi partinin temel görevinin demokrasinin önünü açmak olduğunu ifade eden Paçacı, “Erdoğan’dan şikayetçiler ama ona siyaset yolunu açan yine sayın Baykal’dır" dedi.

Paçacı, Gül’ün destek arayışları sırasındaki açıklamalarının takipçisi olacaklarını da eklerken, “Sayın Gül, MHP’nin hassasiyet duyduğu neredeyse tüm konularda kendisinin de hassasiyet göstereceğini söylemiştir, dolayısıyla bu beyanlara itibar etmeliyiz ama ilerleyen süreçte bu hassasiyetleri uygulayıp uygulamadığı izlenecektir" diye konuştu.

Baykal’ın “Ne mutlu Türk’üm diyemeyen birini Cumhurbaşkanı seçiyoruz" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Paçacı, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı anayasal çerçevenin dışına çıkamaz, sayın Gül de anayasaya bağlı olacağını söyledi. Sayın Gül’den Ne mutlu Türk’üm diyene vecizesini duymamız bizi memnun eder ama görev ve nitelikler anayasada belirtilmiştir."

Milliyet



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs