En Sıcak Konular

Devrim: Ben bunu söylemekten çok utanırım

22 Ağustos 2007 15:26 tsi
Devrim: Ben bunu söylemekten çok utanırım Radikal Gazetesi yazarı Hakkı Devrim, Abdullah Gül'ün adaylığını onaylamadığını çok iyi bildiğimiz bir isim. Devrim, bugünkü yazısında Hayrünnisa Hanım'ın başörtüsü konusunda yapılan spekülasyonlar üzerine yazdı. Bakın Devrim neler söyledi:

Hakkı Devrim'in yazısından:

"Gülü tarife ne hacet" desene!

Kim ne derse desin, bizimki çocuksu bir kamuoyu. Gazetelerimiz günlerdir bir suale cevap arıyor:

– Türkiye'nin yeni Hanımefendi'si (Züppe diliyle First Lady, Osmanlıcasıyla Kadınefendi de diyebilirsiniz) Çankaya'ya başını açıp da mı çıkacak?

– Hayır, öyle bir vaadi yok.

– Peki, başörtüsünde bir değişiklik düşünüyor mu, dersiniz?

– Kendisine sormadım, bilmiyorum. Bir ara Refah Partisi iktidardaydı, şimdi AKP dönemindeyiz. Kocasının yeni makamı sebebiyle başını açan bir hanım hatırlamıyorum.

Şimdi başlıca meselemiz bu değil mi? Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına «Hayır!» diyecek bir makam olmadığı anlaşılır anlaşılmaz, Hayrünnisa Hanım'ın fotoğrafları boy gösterdi birinci sayfalarda. Ben bile biliyorum ki modacı Atıl Kutoğlu, müstakbel Hanımefendi'miz için, hiç değilse ilk bakışta türban izlenimi uyandırmayacak bir baş örtme tarzı üzerinde çalışmaktadır. Yalnız bizimkiler mi, iki üç gündür başlıca dünya gazeteleri de bu «İster İnan İster İnanma» türü hadiseyle meşgul.

Kutoğlu'nun aklına gelenlerin fotoğraflarına dikkatle baktım. Sophia Loren, Ava Gardner, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Catherine Deneuve gibi dünya güzellerinin başı örtülü resimlerinde benim gördüğüm, hepsinin bir perçem olsun saçını açıkta bırakmaya özen göstermiş olmasıydı.

Siz Cihannüma okurları arasında da bu meseleyi (!) ciddiye alanlar vardır herhalde. Onları da kınamıyorum. Ama ben, Hayrünnisa Hanım'a gidip de «Saçınızın bir perçemini olsun açıkta bırakabilir misiniz?» diye sormaktan, ciddî söylüyorum ki çok utanırım. Anama, kardeşime, eşime, kızıma sormadığım suali Cumhurbaşkanı Adayı'mızın eşine sormam aklın alacağı şey midir?

*

Gazetecilerin telefon dostları olur. Benim de var. Bunlardan biri («Adımı yazabilirsin» dedi amma ben yazmayacağım.) dün benden, bakın ne istedi:

– Cihannüma'ya iri harflerle, boydan boya mutlaka sizin de bildiğiniz şu tekerlemeyi yazın: Gülü tarife ne hacet (Ne çiçektir biliriz.) Ve altına da iri harflerle benim adımı.

– Yazarım, ama sizin istediğiniz anlamda değil. Bu konuda benim yarım asırlık düşüncemin ve tutumumun ne olduğunu da bu isteğinize ekleyerek, dedim.

Önce ona anlattım. Yanlış düşünüyorsun demedi bana. Yarın da size anlatacağım.

Radikal



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs