En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Sezer-Emin Çölaşan buluşması!

22 Ağustos 2007 13:59 tsi
Cumhurbaşkanı Sezer-Emin Çölaşan buluşması! Başkent Ankara’da bugün beklenmedik bir olay gerçekleşti. Evinden çıkıp eşyalarını toplamak üzere yürüyerek gazeteye giden Emin Çölaşan’ın yanında, sivil plakalı bir Mercedes durdu. Araçtan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer indi.

Sezer sokak ortasında Çölaşan ile konuşarak, "Çok üzgünüm, olmaması gereken bir olay" dedi. Sezer ile Çölaşan sokakta konuşurken çevrede toplanan vatandaşlar da alkışları ile destek verdi.

Hürriyet gazetesindeki işine son verilen Çölaşan bugün saat 10.30’da evinden çıkarak Cinnah caddesinde bulunan gazete binasına doğru yürümeye başladı. Farabi sokağa sapan Çölaşan, sokağın başında ve orta bölümünde, polislerin önlem aldığını gördü. Polislerle selamlaşıp yoluna devam eden Çölaşan’ın yanından bir süre sonra 6 araçlık bir konvoy geçti.

Bir trafik eskortunun eşlik ettiği araçlardan oluşan konvoy kısa süre sonra sokağın ortasında durdu. En öndeki Mercedes marka aracın kapıları açıldı ve içinden önce bir Albay ardından da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer çıktı.
 
'SİZİ GÖRDÜM DURDUM'

Sezer araçtan iner inmez kaldırımda yürümekte olan Emin Çölaşan’a doğru yöneldi ve "Emin bey sizi gördüm, durdum. Çok üzüldüğümü söylemek isterim" dedi. Çölaşan’ın elini sıkan Sezer "Olmaması gereken bir hadise. Duyar duymaz sizi aradım" ifadelerini kullandı.

Çölaşan Sezer’in bu jesti karşısında şaşırırken, "Çok teşekkür ederim, bu nazik davranışınız her şeye bedel" dedi.

VATANDAŞLAR ALKIŞLADI

Bu sırada Farabi sokaktan geçen bazı vatandaşlar da Sezer’in yanına gelerek elini öpmek istediler. Sezer ise ‘’Teşekkür ederim’’ diyerek elini öptürmek istemedi ve vatandaşlarla tokalaştı.Sokak ortasındaki buluşma sırasında Farabi sokak da arkadan gelen araçlar nedeniyle trafiğe kapandı.

Koruma polisleri etrafta önlem alırken, araçları ile sokağa giren vatandaşların bir bölümü de arabalarından inip Sezer ve Çölaşan’ı alkışladı.

'TELESEKRETERE NOT BIRAKMADIM'

Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra "Bu tatsız olayı duyunca sizinle görüşmek istedim. Gece ev telefonunuzdan aradım, ancak telesekreter çıktı. Ben de mesaj bırakmadım. Sonra eşiniz Tansel hanımı aradım ve üzüntümü ilettim" dedi.

Çölaşan da "Evet eşim iletti. Çok naziksiniz beni bir kez daha duygulandırdınız" cevabını verdi. Sezer daha sonra, "Tekrar geçmiş olsun, sizi iyi gördüm" dedi ve Çölaşan ile vedalaşarak  aracına binip uzaklaştı. Bu sırada sokakta biriken vatandaşlar da Sezer’i alkışlayarak uğurladı.

'ÇOK DUYGULANDIM'

Gazeteci Emin Çölaşan, "Hiç beklemediğim bir anda Sayın Cumhurbaşkanı ile karşılaştım. Büyük bir jest yaptı. Çok duygulandım. Müthiş bir nezaket örneği’’ dedi. Sezer’in veda ziyaretleri kapsamında Türkiye Barolar Birliği'ni ziyarete giderken, Çölaşan ile karşılaşması ve aracından inerek üzüntülerini bildirmesi, 'sokaktaki buluşma' olarak tarihe geçecek.

gazeteport-emin özgönül



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,565 µs