En Sıcak Konular

Türban ABD'ye sıçradı!

22 Ağustos 2007 13:47 tsi
Türban ABD'ye sıçradı! CNN televizyonu, Türkiye'de Cumhurbaşkanı seçimleriyle yeniden tartışma konusu haline gelen türban konusunun, ABD'de bir tehdit unsuru hatta terörizm simgesi olarak algılandığını bildirdi. Ve New Jersey'de yaşanan bir olayı aktardı...

CNN Televizyonu Türkiye'de Cumhurbaşkanı seçimleriyle yeniden tartışma konusu haline gelent türban konusunun, ABD'de bir tehdit unsuru hatta terörizm simgesi olarak algılandığını bildirdi.

ABD'deki Müslüman kadınlarının yarısının türban takmasından dolayı kötü muameleye uğramasından endişe edildiğini duyuran CNN televizyonu, Müslüman kadınların 'Başörtümüz tehdit değil' görüşlerini de aktardı. CNN'de yayınlan bir haberde türban konusu işlendi.

Habere göre, New Jersey'de yaşayan bir kadın, geçen Noel'de alışveriş yapmak için gittiği bir markette taktığı başörtüsü yüzünden hakarete uğradı. Terörizm ve Usame Bin Ladin'le özdeştirilen Rehan Seyam adlı kadın, kendisine hakaret eden adama dönerek, "Sana bir terörist olarak mı gözüküyorum?" diye sordu. Adam ise "Terörist daha başka nasıl gözükür?" diye cevap verdi. Bu tür hikayelerin ABD'de yaşayan Müslüman toplunun tamamı için geçerli olmadığı belirten CNN, haberinde Pew Araştırma Merkezi'nin ABD'deki Müslümanlar ile ilgili son anketine yer verdi.

11 EYLÜL'DEN SONRA YAŞAM MÜSLÜMANLAR İÇİN ZORLAŞTI

Sözkonusu ankete göre, ABD'deki Müslümanların yüzde 53'ü, 11 Eylül saldırısın ardından ABD'de yaşamanın kendileri için daha zor olduğunu düşünüyor. Yüzde 51 bir kesim ise başörtüsü takmasından dolayı kadınların kötü muameleye uğramasından endişe ettiğini belirtti. Bazı ülkelerin türbanı kamusal alanlarda yasakladığını ya da bunu gündemlerine aldığını ifade eden CNN, yaptığı özel röportajlar ile kadınların neden başörtüsü takmayı seçtiğine cevap aradı.

Mısırlı Gayad El Halik, "Başörtüsü, içerdeki güzelliğe odaklanmadır. Ben biri ile muhatap olduğum zaman onun benim dışgörünüşümden iç görünüşüme dikkatini yöneltmesini istiyorum" dedi. Kuran-ı Kerim'in kadınları elbiseleri konusunda sade olmaya çağırdığı belirtilen haberde, bunun yoruma açık olduğu ve bazı uzmanların kadınların başörtü takmasının gereklilik olmadığını söylediğini duyurdu.

Terörist muamelesi gören Rehan Seyam'ın ise, "Başörtüsü dini bir görevdir. O tanrının istediği bir şeydir. O tanrı tarafından bir zorunluluk olarak gönderildi. O, bizim kendimizi örtmemizi ve bizim sade olmamızı istiyor" diye konuştu. Kadınların bir et parçası olarak görülmesinin ve sokakta erkeklerin, kızlara, kadınlara ıslık çalmasının kendisini çıldırttığını vurgulayan Seyam'ın ancak bu kez de başörtüsünden dolayı yolla ıslıklara maruz kaldığı belirtildi.

cafesiyaset



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs