En Sıcak Konular

Kanyon'a rakip geliyor

22 Ağustos 2007 12:10 tsi
Dior, Fendi ve D&G Türkiye'deki ilk mağazalarını İstinye Park'ta açacak.

Hareketlenen alışveriş merkezi sektöründe her yeni oyuncu pazarı kızıştırıyor. Geçen yıl lüks markalarıyla, Akmerkez ve Metrocity’ye rakip gelen Kanyon’dan sonra, şimdi de sektörde İstinyePark telaşı başladı. İstinyePark’ın açılmasıyla İstanbul’un göbeğinde, yakın hatlar üzerinde adeta bir rakip dörtlü oluşmuş olacak. Ancak, birbirine yakınlığı, konsept benzerliği ve son trend iki yeni merkez olmasıyla en büyük rekabetin Kanyon ve İstinyePark arasında gelişmesi bekleniyor.

MARKET YOK, PAZAR VAR

12 Eylül’de açılması planlanan İstinyePark, Türkiye’de ilk mağazalarını açacak Dior, Fendi, D&G gibi dünya markalarına ev sahipliği yapacak. Ancak lüks tüketimin önemli markalarını bünyesinde barındıran merkezin tek hedef kitlesi A+ gelir grubu değil. İstinyePark’a danışmanlık hizmeti veren Aklaş Danışmanlık’ın Patronu Avi Alkaş, İstinye’nin her harcama grubundan tüketiciye hizmet vereceğini söylüyor. Merkezin konseptini, “İstiklal Caddesi, Abdi İpekçi ve Bağdat Caddesi’nin toplamı” olarak tanımlayan Aklaş, “Bu üç caddenin de birer benzeri olacak. Bu caddelerin konseptlerine uygun markalar da bir arada toplanacak” şeklinde konuşuyor. İstanbul’un ünlü caddelerinin yanı sıra Kapalı Çarşı ve Ortaköy’ün ruhu da İstinye Park içinde bir açık pazar şeklinde yansıtılmaya çalışılmış. “Türk tipi alışveriş merkezlerinin aksine burada süpermarket yok” diyen Aklaş, Osmanlı mimarisinden esinlenerek oluşturulan pazar yerinde bakkal, kasap, manav gibi bağımsız gıda üniteleri olduğunu vurguluyor.

Büyüklüğü Akmerkez’in iki katı

ORJİN ve Doğuş Grubu ortaklığıyla hayata geçirilen İstinyePark, Kanyon, Akmerkez gibi alışveriş merkezlerinin yaklaşık 2 katı büyüklüğünde olacak. 87 bin metrekare mağaza alanı olmak üzere toplam 270 bin metrekare inşaat alanına sahip İstinyePark, yaklaşık 300 mağazaya ev sahipliği yapacak. Merkezde 12 salonlu sinema kompleksinin işletmesi için AFM ile anlaşıldı. 6.000 metrekare alana yayılmış, açık-kapalı havuzları, büyük bir SPA’sı bulunan spor ve yaşam merkezinin işletmesi ise Hillside City Club’a ait.

Restoran kozu Rainforest Cafe

TÜRKİYE’de ilk şubesini açacak Rainforest Cafe, İstinye’nin çekim merkezi olması için iddialı kozlarından biri. Ayrıca merkezin restoran bölümünde yer alacak markalardan bazıları şöyle: Sushico Chinese in Town, Panini-Gusto, Mezzaluna, House Cafe, Armani Cafe, Beymen Brasserie, Borsa- Loft.

Markalar akın etti

D&G, Dior, Prada, Celine, Fendi, Ferragamo, Louis Vuitton, Burberry, Cacharel, Vakko, DKNY, Gnpatech, Coach, G star, Beymen, BGN, Ferre, Gucci, GAP, Paul Smith, Gilan, Esse, Etro, Max Mara, Pronovias, M.A.C, Sephora

Nasıl öne çıkıyor?


Mağaza sayısı açısından İstinyePark, Kanyon’u da Akmerkez’i de geride bırakıyor. Yerli-yabancı toplam 300 mağazası bulunan İstinyePark’ı, 246 mağaza ile Akmerkez, 170 mağaza ile Kanyon takip ediyor.


Metrekare olarak da İstinyePark, Kanyon’u da Akmerkez’i de neredeyse ikiye katlıyor.


İstinyePark açık ve kapalı bölümleriyle, geçen yıl rüzgar nedeniyle zor günler yaşayan Kanyon’a göre de sadece kapalı alışveriş alanı bulunan Akmerkez’e göre de daha avantajlı görünüyor.


İstinyePark’ta lüks markaların yanı sıra orta ve alt gelir gruPlarına hitap eden markalar da var.


İstinye Park’ta restoranlara alternatif olarak, nostaljik pazarda, balık ekmek, köfte ekmek de yenebiliyor.


İstinyePark’ın içinde diğer alışveriş merkezlerindeki gibi bir süpermarket yok. Bunun yerine, bakkal, manav, kasap gibi küçük gıda üniteleri var.


İstinyePark’a otomobille girmek ve valet parking hizmetinden yararlanmak mümkün. 

Habertürk



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs