En Sıcak Konular

Urgan Gül'ün kuyudan çıkması için atıldı

22 Ağustos 2007 11:13 tsi
Urgan Gül'ün kuyudan çıkması için atıldı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan'ın Bekir Coşkun'a yönelik sözlerini ve gündemdeki konuları yorumluyor. Baykal, Erdoğan'ı ve Gül'ü sert biçimde eleştirirken bakın neler dedi:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan'ın Bekir Coşkun'a yönelik sözlerini yorumluyor.

Baykal, Erdoğan'ın sözlerini sert biçimde eleştirirken Bekir Coşkun'a sahip çıktı.

"Bu sözlerinin altında yüzde 46'lık oy mu yatıyor. Yoksa başka bir şeyler mi yatıyor bilemiyorum. Bu sözlerinin altında hoşgörünün yatmadığı açık. Demokrasi duygusunun yatmadığı açık. Başbakan Türkiye'nin saygın bir gazetecisine terk et git bu ülkeyi diyebiliyor. Bu gerçekten potolojik bir manzara. bu tutumun Türkiye'yi nelerin beklediği konusunda anlamlı. Bu bir şımarma hadisesidir. Medyamızın büyük bir kesimi bu konuda olumlu bir tavır takındı.

Bekir Coşkun ve eşi çok özel insanlardır. Bunlar yaşadıkları toplumu seven, kimse hakkında kötü düşünmeyen ülkesini seven çok hoş insanlar. Onlar bu ülkenin insanlarıdır. Başbakan'ın hazımsanamayacak bir tavır takınması ibret vericidir. Erdoğan'ın kişiliğinin bir yansımasıdır. Bunlar zamanla ortaya çıkıyor. çıkmayada devam edecektir."

Baykal, iktidar partisinin cumhurbaşkanlığı sürecinde takındığı tutumu eleştirdi.

Baykal'ın açıklamaları şöyle:

"Başbakan beni telefonla arayıp görüşmek istemişti. Ancak bu görüşme gerçekleşmemiştir. Gül'ün adaylığı kimse ile istişare edilmedi, bu konuda bir uzlaşı olmadı. Biz böyle bir sürece katkı vermeyeceğimizi baştan söyledik. Bu konuda alet olmayacağımızı işin en başından ortaya koyduk ve net tavrımızı koruduk. Gül'ün cumhurbaşkanlığı AKP'nin dayatmasıdır. Bugün cumhurbaşkanı olacak kişinin daha dün diyeceğimiz önceki sözlerini hatırlatmak istedik. Biz nasıl bir siyasi kişilikle karşı karşıyayız. Gül cumhuriyetin ilkelerini benimsememiştir. Gül, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünden rahatsızlık duyuyor. Gül, laikliği ayrıştırıcı olarak görmektedir. Yeni cumhurbaşkanımız Yeni Osmanlıcı akımın bir parçası. Hepimiz Osmanlı'nın bir parçasıyız ama ondan sonra kurulan bir cumhuriyet var.

Gül, hakkında özü sözü bir denemez. Takiyye sözünü ilk defa dinci gazeteler kullanmıştır. Gül'ün devlete mi, dinci gazetelere mi takiye yaptığı belli değil

Erdoğan, dikkat ederseniz din devleti olmaya değil, dinin dozuna karşı çıkıyor. Türkiye artık laik devlet olarak algılanmaktan çıkıyor. Dış basına bakarsanız Türkiye için Ilımlı İslam devleti deniyor.

Erdoğan, Gül'ün önünü kesememiştir. Bir siyasi parti Gül'ün önünü açarak büyük bir hata yaptı. MHP yaptı.  Birileri ona yürü diyor. Onun arkasındaki güce bakmak lazım. Gül'ün cumhurbaşkanlığı laik sistem karşıtı süreci hızlandıracak.

Toplumun tepkileri normaldir. Bakın birinci tur gitti. 341 oy aldı. İkinci turdan sonra bu iş bitecek.

Eğer bize gelselerdi, uzlaşmayla belirleselerdi yardımcı olacaktım. Ne yapacaktım, nereye kadar destekleyecektim: Bir AKP'liye oy verecektim. Sayın Ahmet Necdet Sezer'e büyük saygı duyuyorum. Tarihi bir görev yaptı. Sayın Sezer, başımız dik olarak cumhurbaşkanımızdı diyerek anacağımız bir isimdi"

Meydanlarda ip atıldı. Biz bu ip Öcalan'ın idamı için atıldı sanıyorduk. Oysa anlaşılan odur ki, ip Abdullah Gül'ün kuyudan çıkarılması için atılmıştır.

www.iyibilgi.com



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs