En Sıcak Konular

CHP'li Öymen'den MHP'ye çağrı

22 Ağustos 2007 10:26 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçimi ilk tur oylamasında sadece AKP’den oy aldığına dikkat çekerek, MHP’ye “cuma günü yapılacak ikinci tur oylamaya katılmayın” çağrısında bulundu.

MHP’li milletvekillerine seslenen Öymen, “MHP eğer cumaya kadar yeni bir değerlendirme yapıp da ‘Gül’ün seçilmesine aracı olmak istemiyoruz’ derse, Türkiye’de çok şey değişecek” diye konuştu. Öymen, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ise “meşruiyet” tartışması yapmayacaklarının bildirdi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili ANKA’ya açıklamalar yaptı.

Meclis’te pazartesi günü yapılan ilk tur oylamayı hatırlatan Öymen, “Şu anda sayın Gül’ü destekleyen sadece AKP ve bir de BBP Genel Başkanı var. Bu durumda herkesin yeni bir değerlendirme yapması lazım” diye konuştu.

Geçen dönemde AKP’nin şimdikinden daha çok milletvekiline sahip olduğunu anlatan Öymen, “Şimdi daha az milletvekiline sahip olan AKP sayın Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtirebilecek konuma geldi. Bunun tek nedeni de MHP’nin seçimlere katılma kararıdır” dedi.

"MHP BİR DAHA DÜŞÜNSÜN"

MHP’nin Genel Kurul’a katılmasının Gül’e destek amaçlı olması durumunda izah edilebileceğine vurgu yapan Öymen şöyle dedi:

“Ama onu desteklemediğini MHP sözcüleri çeşitli vesilelerle açıkladılar. Sayın Gül’ün, Cumhuriyet değerlerine karşı tutumunu dile getirdiler. O zaman oylamalara katılarak niçin onun seçimine olanak sağlayacak yolu açıyorsunuz. MHP eğer cumaya kadar yeni bir değerlendirme yapıp da ‘Gül’ün seçilmesine aracı olmak istemiyoruz’ derse, Türkiye’de çok şey değişecek. Öyle bir durumda DSP’nin de yeni bir değerlendirme yapacağı ihtimalini kuvvetli görüyoruz. DSP tek başına veya DTP ile birlikte sayın Gül’ün seçilmesi için yeterli sayıyı Meclis’te oluşturmak ister mi? Emin değiliz. Önümüzdeki birkaç gün içinde siyasi partilerin gerekli değerlendirmeleri yapması için son derece önemlidir. Bizce bu meseleyi düşünmeleri lazımdır.

Bütün siyasi partiler, sayın Gül’ün seçilip seçilmemesinin Türkiye’nin lehine olup olmayacağını çok iyi değerlendirmeleri lazım. Biz umut ediyoruz ki cuma gününe kadar bu değerlendirmeyi yapacaklardır. Gül’ün Cumhurbaşkanlığında Türkiye’yi götürebileceği istikametin sorumluluğunu taşımamak için belki tutumlarını gözden geçireceklerdir diye umut ediyoruz.”

“MEŞRUTİYET TARTIŞMASI AÇMIYORUZ”

CHP’nin bir “meşruiyet” tartışması açmayacağının altını çizen Onur Öymen, Gül’ün, Anayasa’nın hükümlerine ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına göre Cumhurbaşkanı seçileceğini ifade etti. Öymen, “Netice itibariyle Anayasanın hükümlerine ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına göre yapılmış bir seçimi gayri meşru ilan etmemiz mümkün değildir. Sayın Gül, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olacaktır ama sayın Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini bizim defalarca dile getirdiğimiz sebeplerden dolayı uygun görmeyen partiler varsa o zaman bunların sayın Gül’ün seçilmesini kolaylaştırıcı bir tavır izlememeleri lazım diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Abdullah Gül’ün, son zamanlardaki üslubuna dikkat çeken Öymen, “Üslup ne olursa olsun sayın Gül’ün seçilmesi Türkiye’nin Atatürk’ün laik Cumhuriyetinden uzaklaşıp İslam Cumhuriyetine gidişini hızlandırmasına neden olacak. Bunu çok iyi ve net görmemiz lazım. Bunu önlemek için hala fırsat var” dedi.

İnternet haber



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,825 µs