En Sıcak Konular

Gül'e ilk mektup Kayseri Lisesi'nden

22 Ağustos 2007 09:27 tsi
Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Abdullah Gül'ün Çankaya'daki yeni adresine ilk mektup mezunu olduğu Kayseri Lisesi'nden gidecek. Lisede Özal'dan sonra Köşk'le mektuplaşacak olmanın sevinci var.

Cumhurbaşkanı olması beklenen Abdullah Gül'ün Çankaya'daki yeni adresine ilk mektup 1968'de bitirdiği Kayseri Lisesi'nden gidecek. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan sonra bir mezunlarını daha Köşk'e yollayacak olmanın gururunu yaşayan tarihi Kayseri Lisesi'nin Müdürü Ömer Güven, Özal'dan sonra ikinci kez Çankaya'ya mektup yazacaklarını, Kayseri Lisesi'nin öğrencileri ve öğretmenleri adına kendisini kutlayacaklarını söyledi. Mektupta Lise'nin yıllığı için fraklı bir fotoğraf ve Cumhurbaşkanı'nın mezunu olduğu okulun öğrencilerine hitaben kaleme alacağı ve yıllığa konulacak bir mektubu istenecek. Mektupta yeni Cumhurbaşkanı mezunu olduğu liseye davet de edilecek.

ANILARINA YER VERECEĞİZ

Özmerdivenli, Gül'e yazacakları mektubu okulun şimdiki müdürü ile birlikte kaleme alacaklarını belirtirken, yüzüncü yıl yıllığının 4. cildinde 11. Cumhurbaşkanı için özel bir bölüm hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Özmerdivenli “Bu defa Cumhurbaşkanımız'ın okuldaki hatıralarına, hakkında söylenenlere de yer vermeyi düşünüyoruz. Okuldaki o zamanki öğretmenlerine de ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.


1921'de tüm öğrencileri şehit olan tarihi bir okul

Kayseri Lisesi 13 Eylül 1893 tarihinde bugünkü Kurşunlu Camii civarında Seyfullah Efendi konağında 'Derece-i Ula Mekteb-i Mülkiye İdadisi' adıyla üçü Rüştiye, ikisi İdadi olmak üzere 5 sınıflı olarak öğretime başladı. Sakarya Savaşı sırasında Ankara'nın boşaltılması söz konusu olunca binanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bırakılması için hazırlıklar yapıldı. Kayseri Lisesi kuruluşundan bugüne kadar 25 bine kadar mezun verdi. Mezunları arasında şehitler, gaziler olduğu gibi Türkiye hatta dünyaca ünlü başbakan, cumhurbaşkanı, bürokrat, bilim adamı, işadamı, sanatçılar bulunan okulun bir başka büyük önemi de 1921 mezunlarından kaynaklanıyor. 1921 Ağustosu'ndaki Sakarya Savaşı esnasında her türlü ihtimali düşünen Ankara Hükümeti bir yenilgi meydana geldiği takdirde Kayseri'ye çekilme kararı verdi. Büyük Millet Meclisi için şimdiki Kayseri Lisesi'nin binası uygun görülerek gerekli tedbirler alınmış. Okulun bahçesinde 1921 mezunları için yapılmış özel bir anıt bulunuyor.

yenişafak



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs