En Sıcak Konular

Babanın mirasını mı reddediyon lan!

22 Ağustos 2007 09:15 tsi
Sezer'i sevmedik ama tahammül ettik. Öyle pek de tahammül edilebilecek birisi olmadığı halde. Hiç de tarafsız olmadığı halde, hiç de cumhurbaşkanı olabilecek asgari nitelikleri taşımadığı halde... - Nuh Gönültaş'ın haberi

'SEZER'İ SEVMEDİK AMA REDDETMEDİK'

Bugünlerde Hürriyet Gazetesi'nin ağzı bozuk yazarları yeni bir moda başlattı. (Yazının başlığını yazarken de Hürriyet yazarlarından esinlendiğimi itiraf etmeliyim.) Mesela söz gelimi Milli Takımlar Teknik Direktörü'nü beğenmiyor musun?

Hemen çıkıp deklarasyonunu yapıyorsun. "Fatih Terim benim hocam değil, olmaz, olamaz." Pat, hemen senin teknik direktörün olmuyor. Diyelim, İstanbul'da mı oturuyorsun? "İSKİ benim su ve kanalizasyon işlerim değil, ben bunu reddediyorum" diyorsun. Sistemden çıkıyorsun. Bahçene kuyu açarsın, ya da pislik içinde yaşarsın. Ha... Paşa gönlün mesela bir televizyon kanalını mı beğenmedi, hemen kanalı değiştirirsin, senin kanalın olanını izlersin. Hiç sorun değil!

Mesela diyorsun ki, "Güneş benim güneşim değildir." Hemen gözlerini kapatıyorsun, gece oluyor. Bütün gün öyle dolanıyorsun. İstersen gözlerini gece açıp, yarasalar gibi de ortalıklarda dolanabilirsin tabii.

Gökyüzünü mü istemiyorsun? Kolayı var. Kafanı devekuşu gibi hemencecik en yakın kuma gömüyorsun. Oh rahatlıyorsun. Kimseyi görmüyorsun. Gökyüzü senin gökyüzün olmuyor. Fakat kıçın açıkta kalıyor. Bu da eyleminin yan etkisi oluyor. Ya da diyorsun ki, adamın biri kendini halktan, herkesten üstün görüp, halkın iradesine köpek muamelesi mi yapıyor? Yüzde 50'yi göbeğini kaşıyanlara mı bağlıyor? Bu benim yazarım değil kardeşim diyorsun ve tepkini koyup o yazarın yazdığı gazeteyi okumuyorsun! Sevdiğin, beğendiğin yazarı okuyorsun, İstediğin gazeteyi satın alıyorsun. Çelişkin çözüme ulaşıyor.

Sonra bir anda üstüne bir nur iniyor ve Abdullah Gül senin cumhurbaşkanın olmuyor ama sen yine de onun vatandaşı oluyorsun! Gündüzü sevmiyorsan geceyi, İSKİ'yi sevmiyorsan viskiyi içersin çalgıcı yazarım. Ama bu ülkede bir tane cumhurbaşkanı var. Onu sevmeyebilirsin, beğenmeyebilirsin ve seçilene kadar aleyhinde muhalefet de yaparsın. Ama... Halkın iradesiyle seçilen ve bütün Türkiye'yi temsil eden cumhurbaşkanını reddedemezsin. Cumhurbaşkanı senin evlatlıktan çıkarabileceğin biri değil.

Senin şamar oğlanın hiç değil. Paşa paşa kabul edeceksin. Etmiyorsan alırsın pılını pırtını, defolup gidersin bu ülkeden! Ahmet Necdet Sezer bir projeydi. Herkes onun bir adet özgürlükçü konuşmasına kanıp benimsedi. Ama o hiç de benimsediğimiz gibi çıkmadı. Türkiye'ye koskoca yedi yılını harcattı. Hiç de konuştuğu gibi çıkmadı. Meğer cumhurbaşkanı olmak için takiyye yapıyormuş. Biz onu reddettik mi? Hayır? Sonuna kadar sabrettik. Bak gördün mü zamanı tükendi, gidiyor artık. Sonunda Gül de gidecek.

Sezer'i sevmedik ama tahammül ettik. Öyle pek de tahammül edilebilecek birisi olmadığı halde. Hiç de tarafsız olmadığı halde, hiç de cumhurbaşkanı olabilecek asgari nitelikleri taşımadığı halde...

Nuh Gönültaş - Bugün

Haber 10



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs