En Sıcak Konular

Gül ailesi üzerindeki oyunlar bitmiyor

21 Ağustos 2007 23:43 tsi
Gül ailesi üzerindeki oyunlar bitmiyor Abdullah Gül'ün Köşk'e çıkmasına az bir zaman kalmışken, medya Gül'ün eşine başörtüsü modelleri önermeye başladı. Daha dün koro halinde "Türbanlı olmaz" deniyordu. Peki bu ne anlama geliyor?

Nuh Gönültaş'ın köşe yazısı

Akıl vermek gibi olmasın ama Hayrünnisa Hanım...

Hayrünnisa Hanım'ın Köşk'e çıkması kesinleşince, önceden hep bir ağızdan "Türbanlı olmaz" korosu, şimdilerde Hayrünnisa Hanım'ın başörtüsünün şeklinde değişiklik yapmasını, bunu da uluslararası modacılara yaptırmasını telkin ediyorlar!

Hayrünnisa Hanım'ın örtüsünün şeklini kendilerine göre yeniden belirlemeye çalışıyorlar. Modacılar harekete geçmiş de, Atıl Kurtoğlu Hayrünnisa Hanım'ın kafasına yeni bir düzen getirecekmiş de... Falan filan...

Bunları söyleyip yazıp çizenler gerçekten fetbaz bir topluluk... Şimdi, Gül Ailesi, bunu kabul edecek mi, etmeyecek mi onu bilmiyorum. Fakat şu gerçeği dile getirmek bizim görevimiz: "Eğer Gül Ailesi Köşk için H a y r ü n n i s a Gül'ün başını örtme şekline bu tarz bir müdahaleyi kabul ederlerse büyük yanlış yapmış olurlar." Böyle bir müdahalenin ne anlama geleceğini herkesten çok kendileri daha iyi bilir.

Hayrünnisa Hamın'ın başörtüsünü öne sürenlerin derdi onun başörtüsü ile ilgili değil zaten. Onun başının içi ile ilgili. Şöyle tersinden düşünelim. Ahmet Necdet Sezer'in eşinin başı açık olsa ne olur kapalı olsa ne olur. Hiç fark eder mi? Etmez!

O halde Hayrünnisa Hanım'ın başını açtırsalar, bunlar artık tamam tehlike bitti, Köşk kurtuldu, rejim kurtuldu mu diyecekler? Demeyecekler!

Hayrünnisa Hanım, başını mesela Benazir Butto gibi örtmeye başlasa, rejimin nesi kurtulur? Şunu söylemek istiyorum: Hayrünnisa Hanım'ın başını örtüş şeklini kocası cumhurbaşkanı oldu diye birtakım sulandırmalara gidilirse bu AK Parti'ye oy veren kesimleri küstürür. Ayrıca, işin Gül Ailesi açısından da ilginç bir boyutu var.

Diyelim ki Abdullah Gül Hayrünnisa Hanım'a "Senin yüzünden cumhurbaşkanlığım tehlikeye giriyor" diyerek onu boşadı.

Türban karşıtı koro tatmin olacak mı? Asla!

Hayrünnisa boşandı, Çankaya kurtuldu mu diyecekler? Elbette hayır!

Mesele Hayrünnisa'nın başörtüsü değil. Mesele onun inançları. Başörtüsü bahaneleri... Turgut Özal'ın eşinin başı örtülümüydü ki, ona da karşı çıktılar.

Hacı Turgut Özal cumhurbaşkanı oluyor diye olumsuz manşetler atmadılar mı? Hacca giden biri cumhurbaşkanı olabilir mi tartışması yapmadılar mı?

Bunların halkın ezici çoğunluğunun inançları ile sorunları var.

Başörtüsü halkın bu inançlarıyla mücadele etmenin sembolü.

Kaldı ki, Abdullah Bey için de öyle. Abdullah Gül Hayrünnisa'yı boşayıp mesela Hülya Avşar ile evlense iş bitmiş mi olacak? Bu topraklarda yaşayan insanlar artık bir avuç azınlığın bu milletin inançları ile problemleri olduğunu anlamış durumda. Milletin inançlarına karşı devlet kademelerini siper edenler başörtüsünü sembol olarak kullanıyorlar.

Hayrünnisa Hanım'ın Köşk'e çıkmasını önleyemeyenler, şimdi onun başörtüsünün şekline müdahale ederek kocasının cumhurbaşkanlığına kötü bir başlangıç yapmasını umuyorlar! Bilmiyorum, yanılıyor muyum, Hayrünnisa Hanım!

BUGÜN



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs