En Sıcak Konular

CHP'den ilk toplantıda gerginlik

21 Ağustos 2007 20:31 tsi
Meclis’in, 23 Dönem Başkanlık Divanı ilk toplantısı yapıldı. Kadın başkanvekillerinin giyecekleri kıyafetlerinde belirlendiği toplantıda CHP’nin bir önerisi tartışmaya neden oldu.

Meclis Başkanı Köksal Toptan Başkanlığında yapılan toplantıda Meclis Başkanvekilleri CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu ile MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener’in Genel Kurul kürsüsünde giyecekleri kıyafetin modeli ve rengi pratikte çözüldü.

Bayan başkanvekilleri siyah renkte diz altı etek ve şal yaka uzun ceket giyecekler. Kıyafetlerin bir an önce tamamlanması için konfeksiyon ve modacılara harekete geçirildi.

"Daha baştan ofsayt"

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, daha önce bayan başkanvekillerinden kıyafet için model tarifi istendi. Güldal Mumcu fıstık yeşili renkte bir model sununca, AK Parti’li İdare Amiri Hüsrev Kutlu, “Bu renk baştan ofsayt” eleştirisi üzerine Mumcu, “rengine değil modeline bakın” diye tepki gösterdi.

Meclis Başkanı Toptan’ın Meclis’e bir an önce modacılar gelerek bayan başkanvekillerinin kıyafetlerinin bir an önce yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Tuvaletler hızlandırıldı

Bu arada daha önce Meclis Başkanı ve başkanvekillerinin kürsü arkasında bulunan odadaki tuvalet sayısı ikiye çıkarılması için talimat verildi. Bundan sonra bayan başkanvekilleri için de ayrıca bir tuvalet olacak.

"Yenisi de olur, eskisi de"

Öte yandan Başkanlık Divanı toplantısında üyeler, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yeni üyelere randevu verilip verilmediği soruldu. Toptan’ın, henüz bu konunun netlik kazanmadığını belirterek, “Yenisine de gideriz, eskisine de” yanıtını vermekle yetindiği ifade edildi.

Öte yandan yine elde edilen bilgilere göre Sezer, “Yeni Cumhurbaşkanı kabul etsin” cevabını verdiği kaydedildi.

Sakık'ın sitemi

Bu arada DTP’li İdare Amiri Sırrı Sakık’ın, Meclis’teki ilk grup toplatılarının Meclis TV’den canlı verilmediği şeklinde eleştiride bulunduğu Toptan’ın ise, “Bu güne kadar hiçbir partinin grup toplantısı verilmedi. Çok fazla parti grubu var. Önümüzdeki günlerde bunu netleştiririz” dediği öğrenildi.

CHP'nin önerisi gerginlik yarattı

Bu arada CHP’nin iki olan grup başkanvekili sayısının üçe çıkarılması talebinin toplantıda diğer üyeler tarafından tepkiyle karşılandığı ve gerginlik yaşandığı kaydedildi. Çok sayıda üyenin bu talebe karşı çıktığı ve Köksal Toptan’ın oylama geçmeden bu öneriyi bir sonraki toplantıya ertelediği kaydedildi.

haber7



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,903 µs