En Sıcak Konular

Erdağı devir töreninde ağlattı

21 Ağustos 2007 17:12 tsi
Geleceğin Genelkurmay Başkanı olarak gösterilen fakat hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla yargılanarak hüküm giyen, Korgeneral Ethem Erdağı, bugün görevini duygusal bir konuşmayla veda etti.

Geleceğin Genelkurmay Başkanı olarak gösteriliyordu ama hakkındaki yolsuzluk davasıyla tüm hayalleri yıkıldı. Komutan'ın devir teslim töreni oldukça dramatikti.

Geleceğin Genelkurmay Başkanı olarak görülürken hakkında açılan yolsuzluk davası ile gündeme gelen Ethem Erdağı, 3. Kolordu Komutanlığı görevini devretti.

Ceza alan komutan konuştuErdağı, Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı'ndaki inşaat ihalesine ilişkin açılan davada “görevi kötüye kullanmak” suçundan 11 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Erdağı'ya verilen cezanın hapse girme sınırında verilmesi de dikkati çekmişti. Erdağı 5 gün fazla ceza alsaydı cezaevine girmek zorunda kalacaktı.

Yargılandığı davada uluslararası başarılarından da bahsederek savunmasını yapan Erdağı, kendisini "NATO’nun 30 milyon Euro’sunu tasarruf ettim. 3 baraka için mi Genelkurmay’ı yanılttım?" sözleriyle savunmuştu.

38 yıllık subaylık görevi boyunca her rütbeye birincilikle terfi eden ve 30 madalyası bulunan Erdağı, yargılandığı için geçen yıl orgeneralliğe terfi ettirilmemişti. Erdağı'nın yerine bu yıl Korgeneral Yalçın Ataman getirildi.

Devir teslim töreni sırasında konuşan Korg. Erdağı silah arkadaşlarına duygulu anlar yaşattı:

“Bugün 44 yıl önce bir askeri lise öğrencisi olarak giydiğim üniformamı şerefle ve şeklen çıkarıyorum. Şeklen diyorum, çünkü o benim ölünceye kadar tenim olarak kalacaktır. Dünyanın en güçlü, en saygın ve en çok sevilen ordusunun mensubu olmaktan duyduğum gururu kelimelerle ifade etmem mümkün değildir. Meslek hayatım boyunca halkının taparcasına sevdiği bir ordunun mensubu olmanın hazzı yanında, bunun omuzlarıma yüklediği ağır sorumluluğun bilinciyle hareket ettim ve üniformama hiç leke sürdürmedim. Yaptığım yurt içi ve yurt dışı görevlerde Türk Silahlı Kuvvetlerini daha da yüceltmeye çalıştım. Türk Silahlı Kuvvetlerine yaptığım hizmetlerle hep gurur duydum, duymaya da devam edeceğim.”

Eşine teşekkür etti

Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı, eşi Ruhan Erdağı'na da seslenerek, “Birlikte geçirdiğimiz 34 yıl süresince, sadece iyi günde değil kötü günde de hep yanımdaydın. Yaptıklarınla, davranışlarınla hep gurur duydum. Özellikle 2 yıldır geçirdiğim sıkıntılı günlerde benim en büyük moral kaynağım oldun. Sana sonsuz minnet, sevgi ve saygı duyuyorum” dedi.

/_newsimages/3929395.jpgKonuşmasında “şehitlere” de hitap eden Erdağı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sizler, kalplerinizde vatan aşkı, ruhlarınızda eşine ender rastlanan bir inançla ölüme koştunuz. Süveyş'te, Filistin'de, Balkanlar'da dövüşüp Çanakkale'de destanlaştınız. Ülke bütünlüğüne kasteden teröristlere karşı Tunceli'de, Ağrı'da, Bingöl'de, Hakkari'de gözlerinizi kırpmadan canınızı verdiniz. Sizler bu vatanı korumak için toprağın altında sıradağlar oluşturdunuz. Sizler şimdi Munzur Dağlarında bir pınar, Bingöl yaylasında yemyeşil bir bahçesiniz. Sizler şimdi, Ağdı Dağı'nda bulutların göz yaşında bir şelale, Gabar'da solmayan bir çiçeksiniz. Karanlığın ışığı, gecelerin şafağısınız. Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun.”

Devir teslim tekmilinin gerçekleştirildiği ve komutanlık forsunun göndere çekildiği törende daha sonra, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman Korgeneral Erdağı'na bir anı şildi verdi.
Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, NATO'nun Afganistan'daki eski Yüksek Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin, 3. Kolordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Stanislaw Nowakowicz, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
aktifhaber


Bu haber 3,315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,661 µs