En Sıcak Konular

Ülkücüler, Halaçoğlu'na sahip çıktı

21 Ağustos 2007 15:57 tsi
Türk Ocakları Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun bir kaç günden beri süren ağır eleştiri bombardımanıyla linç edilmeye çalışıldığı bildirildi.

Açıklamada Radikal Gazetesi'nde Halaçoğlu'nun Türkiye'nin demografik yapısına ve inanç özelliklerine ilişkin söylediği iddia edilen kısa bir haberin yayınladığı, ardından aynı gazetede Halaçoğlu'nun açıklamasının çıktığı, açıklamayla haber arasındaki farkın belirgin olmasına rağmen bilinen bazı kesimlerden olayı diledikleri gibi yorumlayan sert tepkiler yükselmeye başladığı, bunun da asıl amacının Halaçoğlu'nun görevinden alınması olduğu belirtildi.

Alevi yurttaşların incinmesine yol açacak ifadelerin kullanılmasına kimsenin hakkı olmadığı ifade edilen açıklamada, "Halaçoğlu'nun bu tarz bir yanlışa düştüğünü görseydik en sert tepkiyi Türk Ocakları verirdi" denildi.

Halaçoğlu'nun lokalize olmuş bir olayı kastettiği, Tunceli merkezli TİKKO v.b. terör örgütlerinin etnik dayanağını ortaya koymaya çalıştığı dile getirilen açıklamada, Kürtlerle ilgili söylediği sözlerin genel bir tanımlama olmadığı, Kürtleşen Türkmen aşiretlerine ilişkin bir tesbitin olduğu bildirildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Esas üzerinde durulması gereken husus belirli gazetelerin ve bilinen çevrelerin Halaçoğlu'nun sözlerini derin bir utanmazlıkla çarpıtarak bundan ideolojik ve siyasal rant sağlamaya yönelik girişimleridir. Türk Tarih Kurumu ve Yusuf Halaçoğlu başta Ermeni soykırım iddiaları olmak üzere temel milli konularda yıllardır bilimsel bir duruş sergilemektedir. Solcu ve liberal çevrelerin Türk kimliğine, milli varlığımıza ve tarihi konularımıza ilişkin kampanyaların en büyük engellerinden biri Türk Tarih Kurumu'dur. Akıllarınca stratejik bir manevra ve saldırıyla Alevi ve Kürt yurttaşlarımızı kışkırtarak, bazı siyasal merkezleri ve kuruluşları organize bir kampanyada buluşturarak bu engeli ortadan kaldıracaklar. Hükümeti baskı altına almak suretiyle Halaçoğlu alaşağı edilirse bir taraftan Ermeni soykırım iddialarına karşı duran kesimlere darbe vurmuş intikam almış olacaklar, diğer taraftan önemli bir kurumun milli bilinç zemininde faaliyet göstermesine sıcak bakmayacak, zihniyetlerine uygun yeni bir yönetimin iş başına gelmesinin kapılarını açmış olacaklar. Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin nasıl bir ihanet tuzağına sürüklenmek istendiği solcu, neo-liberal, ikinci cumhuriyetçi kesimlerin belirli amaçlar çerçevesinde nasıl organize olduklarını anlamak ve bu kesimlerin medyadaki etkinliklerini görmek için bu linç kampanyasına bakmak yeterli olacaktır."
 
Zaman



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs