En Sıcak Konular

MGK son kez Sezer başkanlığında toplandı

21 Ağustos 2007 15:41 tsi
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde son kez toplandı. MGK'nın 2 ayda bir yapılan olağan toplantısı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. MGK'nın 2 ayda bir yapılan olağan toplantısı saat 13.30'da başladı.

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığındaki toplantısı saat 15.00'te sona erdi. Bir veda havasında geçen toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Toplantıda, iç ve dış gelişmeler değerlendirildi.

Emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert toplantıya son defa katılıyor.

Oramiral Karahanoğlu 24 Ağustos Cuma günü Oramiral Muzaffer Metin Ataç'a, Orgeneral Cömert ise 23 Ağustos Perşembe günü Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na komutanlık görevlerini devredecekler.

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantı öncesinde, MGK üyesi bakanlarla Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya geldi.

MGK gündeminde iç ve dış güvenlik konuları ele alınacak. Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin Ankara ziyaretinde PKK'yla mücadeleye yönelik imzalanan mutabakat muhtırasının zirvede değerlendirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Sezer'in toplantı bitiminde kurul üyeleriyle vedalaşacağı öğrenildi. Sezer'in yanı sıra 30 Ağustos itibariyle emekli olacak Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Kahanoğlu da kurul üyelerine veda edecek.

Önümüzdeki günlerde Irak ile imzalanacak PKK'yla mücadelede işbirliğine yönelik yeni anlaşmanın çerçevesi belirlenecek. MGK toplantısında imzalanacak yeni anlaşmada yer alması beklenen noktaların da ele alınması bekleniyor.

Toplantı gündeminde PKK ile mücadelenin yanı sıra Kıbrıs sorunu da yer alacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yönelik izolasyonların kaldırılması ile ilgili atılacak adımların yanı sıra Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de petrol arama girişimlerinin de kurulda yer alması bekleniyor. Türkiye'nin uyarılarına rağmen Rum yönetiminin petrol arama faaliyetleri konusundaki ısrarı Akdeniz'de yeni bir krizin sinyalleri olarak değerlendiriliyor.

haber7



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs