En Sıcak Konular

Toptan'ın hayalindeki meclis!

21 Ağustos 2007 13:01 tsi
TBMM'nin 23. Dönem Başkanlık Divanı ilk toplantısını için biraraya geldi. Başkanlık Divanı yeni dönem Meclis’te yapılacak işler, alınacak kararlar ve kılık kıyafet konusunu ele alacak.

Türkiye Büyük Millet Meclis’i 23. Dönem Başkanlık Divanı ilk toplantısını için biraraya geldi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan Başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı yeni dönem Meclis’te yapılacak işler, alınacak kararlar ve kılık kıyafet konusunu ele alacak.

Toplantı öncesi konuşan Meclis Başkanı Köksal Toptan, 23. Dönem ilk Başkanlık Divanı toplantısını yapacaklarını hatırlatarak, 22 Temmuz seçimlerinden sonra Meclis’in çok yüksek temsili güce sahip olduğunu ifade ederek, bu dönem çok çalışacaklarını belirtti.

“GELECEK KUŞAKLAR MİNNET DUYMALI”

Bu dönem Parlamentonun işinin çok zor olduğunu vurgulayan Toptan, “Meclis’in temsil gücüne bakıldığında parlamentonun işi kolaydır. Ama bir taraftan da zordur. Bize düşen görevler parlamento olarak bu zorlukları ortadan kaldırmak. TBMM olarak kolaylaştırmak. Bu temsili güçle en iyi yasama faaliyetlerini gerçekleştirmektir” dedi.

Toptan, “23. Dönem açıldığında yaşadıklarımız, bizi mutlu eden kadrolarımız, parlamentoda yapacaklarımızın işaretidir. Bu güven içerisinde başlıyoruz” diye konuştu.

23. Dönem Meclis’in, gelecek kuşakların minnet ve şükranla anacağı bir parlamento olacağı inancını taşıdığını ifade eden Köksal Toptan şöyle devam etti:

“Milletin hukukunu Meclis kürsüsüne taşıyacağız. Birbirimizi kırmadan incitmeden yapacağız. Çok çalışacağız, titiz çalışacağız, en iyi işleri yapacağız. Birbirimizi dinlemeye mecbur millet olarak başaracağımıza inanıyorum.”

Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının gündeminde; 23. Dönem Meclis’in çalışma faaliyetleri, eksikleri, talepler öneriler ele alınacak. Bu dönem iki kadın Meclis Başkanvekili olması nedeniyle giyilecek kıyafetlerin nasıl olacağı konusu da tartışılacak. Özellikle toplantıda kadın başkanvekillerinin görüşlerine başvurulacak.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Ana muhalefet partisi olması nedeniyle 2 grup başkanvekili olan CHP’ye üçüncü bir grup başkanvekilliğinin verilmesi de ele alınacak.

haber7



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs