En Sıcak Konular

Ilımlı İslam'a razı olmayız!

21 Ağustos 2007 12:43 tsi
Cumhuriyet mitinglerinin mimarı Saylan, Gül ve türbanla ilgili çarpıcı konuştu.

Abdullah Gül, 28 Ağustos'ta Çankaya'ya çıkmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet mitinglerinin düzenleyicilerinden ÇYDD Genel Başkanı Prof. Türkan Saylan, çarpıcı mesajlar verdi. İşte satır başları;

VERİLEN SÖZLER TUTULACAK MI?

“Davranış bakımından, seçimde ne sonuç alınacak, ondan sonraki Çankaya olayı nasıl gelişecek, bu verilen sözler tutulacak mı... Bunlar gözlenecek ve TC’nin laik düzenine karşıt birşey olduğu zaman, gerçekten yeniden ne yapılacağı kararlaştırılacak. Şu anda bir eylem planı yok. Ortalığı karıştırmak niyetinde değiliz.”

HANGİ ÖZÜ-SÖZÜ GÖZLEYECEĞİZ

“Hiç mutlu değiliz. Çünkü bir milli görüş temeli artık Çankaya’ya çıkıyor. ‘Özü sözü bir olacak!’ Yani hangi özü-sözü? Milli Görüş özü-sözü mü, yoksa Cumhuriyet’in temel değerleri özü-sözü mü?"

"BİLKENT'TE Kİ SOVLARINI UNUTMADIK"

"Latife Hanım tartışması çıkardılar. Hayrünissa Hanımın 15 yaşında okuldan alınıp, örtülüp gelin edilmesini... Ayrıca kızlarını da örterek, en son Bilkent’teki şovu da unutmuş değiliz. Biz hafızası silinmiş insanlar değiliz."

MODERN TÜRBAN ARAYIŞI ÜZÜCÜ

Hayrünissa Gül’ün türbanının modacı eliyle ‘modern ve estetik’ hale getirileceği haberleri için ise “Komik demek istemiyorum; üzücü şeyler bunlar” diyen Saylan;  “Böyle şeylerin sözünün olmaması lazım. İnsan ya öyledir, ya böyledir. Sen o kanaldan geliyorsan buraya aday olmamalıydın. Ama hangi güçler büyük destek verdi, ne kadar zorlandılar bilemiyorum bu noktaya gelmek için.”

“BİZ SİNDİREMİYORUZ, SİZ NASIL SİNDİRİYORSUNUZ?”

"İçimize sindiremiyoruz, siz nasıl sindiriyorsunuz? İnsanları inandırmak kolay değil. Tamam değişebilirsiniz ama bu kadar giyimi kuşamı koruyarak değil.”

ASARIM, KESERİM DİYECEK HALİMİZ YOK

"Son derece sabırlı, anlamlı, makul ve bilimsel düşüncenin egemen olduğu bir bekleyiştir bu. Şu anda yapılacak bir şey yok. Asarım, keserim, diyecek halimiz de yok. Böyle bir şeyin, şiddetin her zaman karşısındayız."

"USLU ÇOCUK OL!"

"Ilımlı İslama razı olamayız. Bu bize yıllardır empoze edilen bir şeydi; ‘uslu çocuk ol’ diye. Türkiye’de ılımlı İslam yolunda adım adım ilerlediklerini görmek bizi çok üzüyor ve bize vatandaşlık görevlerimizi hatırlatıyor. Bu da tepki göstermektir, tekrarlaya tekrarlaya bunun yanlış oldğunu herkese anlatabilmektir."

İnternet haber



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs