En Sıcak Konular

CHP ve DSP'den Erdoğan'a sert tepki

21 Ağustos 2007 11:49 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gül benim Cumhurbaşkanım olamaz diyenler vatandaşlıktan çıksın” sözlerine muhalefet sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin Türkiye’yi ikiye bölme yolunda hızla ilerlediğini savundu. Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının vahim olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Herhalde söylediğini kulakları duymadı” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

“Sayın Abdullah Gül’ü sevip sevmemek farklı bir şeydir, Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı olarak görüp görmemek farklı bir şey. Bu ifade aynı zamanda AKP’de oluşan dayatma kültürünü de göstermektedir. Sayın Başbakanı sağ duyulu konuşmaya davet ediyoruz. ‘Büyük uzlaşmayı sağlıyoruz’ diyen Başbakanın o söylemlerinin gerçek dışı olduğu bu ifadesiyle ortaya çıkmıştır.”

TÜRKER’DEN ÖZAL ÖRNEĞİ

DSP Genel Sekreteri Masum Türker de, Başbakan Erdoğan’ın, açıklamasını “talihsiz” bir açıklama olarak değerlendirirken, “Bir parti liderine, bir başbakana ve bir devlet adamına siyasetin temel hedefi olan devleti yönetmek amacına aykırı bir söylemdir” dedi.

Türkiye’de vatandaşlık kavramının Atatürk tarafından açıklandığına işaret eden Türker Başbakan Erdoğan’ın, Atatürk’ün vatandaşlık tanımını değiştirmekle eleştirdi. Türker şöyle dedi:

“Sayın Başbakan AKP’nin egemenliğini kabul etmeyen Türk değildir tanımını ekliyor. Başbakanın böylesine gergin olmasının nedeni nedir acaba. Gazeteci-yazar Sayın Bekir Coşkun’a atfen yapılan bu açıklama sonuç olarak eleştiriye dayalı bir görüştür. Bu konuda bir görüşe bir eleştiriye tahammül etmeyen ve tahammül etmediğini hiddetle açıklayan bir başbakanın yönetimindeki devlet kurumlarının bundan sonra vatandaşa bu şekilde bakmasının işareti olmaz mı? Başbakan bunu düşünmüyor mu? Bence başbakan demokrat olduğunu göstermek istiyorsa önce bu açıklamasını düzeltsin, kamuoyundan da özür dilesin.”

Başbakan Erdoğan’ın geçmişte “Turgut Özal’ı tanımıyoruz” diyen bir partinin mensubu olduğunu hatırlatan Masum Türker, “O gün tanımıyorum dediği Özal’ı seçim propagandasında devamı olduğuna dair afişler basıldı. Bence başbakan biraz izin yapmalıdır. Tatile ihtiyacı vardır” dedi.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, dün gece katıldığı bir televizyon programında bazı kişilerin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün, seçildiği taktirde “Benim cumhurbaşkanım olamaz” dediğini belirtmiş, şöyle demişti:

“Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Onu diyebilen insan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması lazım. Bu da benim hakkım. Çünkü bu ülkede cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanıdır. Senin değilse o zaman çık buranın vatandaşlığından kimi seçiyorsan oraya git, oradaki Cumhurbaşkanı senin Cumhurbaşkanın olsun.”

Hürriyet

 



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs