En Sıcak Konular

Ermeni diyasporası çalışıyor, ABD'deki Türkler bakıyor!

21 Ağustos 2007 11:07 tsi
Ermeni diyasporası çalışıyor, ABD'deki Türkler bakıyor! Ermeniler, Ekim ayında sözde soykırım yasasını Amerikan Senatosu'na kabul ettirmek için atağa geçti. New York’ta, yasa tasarısı ile ilgili bir toplantıya katılanların sayısı, Türk toplumunun konuya yaklaşımını gösterdi.

Ermeniler, Ekim ayında sözde soykırım yasasını kabul ettirmek için atağa geçerken, Türkler’in karşı mücadelesi oldukça sönük kalıyor. New York’ta, yasa tasarısı ile ilgili bir toplantıya katılanların sayısı, Türk toplumunun konuya ilgisizliğinin boyutunu açıkça ortaya koydu.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Ekim ayında ABD Temsilciler Meclisi’nde görüşülecek ve oylanması halinde geçmesi muhtemel olan sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı ile ilgili New York’taki Türkevi’nde bir toplantı düzenledi.

Aralarında New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, TADF Başkanı Atilla Pak’ın da olduğu 7 konuşmacı, yaklaşık 15 medya mensubu, 5’ten fazla konsolosluk görevlisi dışında katılanların sayısı 30’u geçmedi.

Toplantının başında yaklaşık 45 olan izleyici sayısı son konuşmacıya sıra geldiğinde 30’un altına kadar düştü. Bu durum konuşmacılardan Grassroots Action Grubu Temsilcisi Güşan Yediç tarafından da eleştirdi. Yediç, "Eğer biz burada 50 kişi değil de 500 kişi olsaydık alacağımız sonuç da farklı olurdu" dedi.

Yaklaşık 3 saat kadar süren toplantıyı başından sonuna kadar izleyen Başkonsolos Samsar, yaptığı konuşmada, "İlgili yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nde 225 imzaya ulaştı. Ancak Türk-Amerikan toplumu üyelerinin çabalarıyla 7 temsilcinin imzasını geri çekti. İmza sayısının toplam temsilci sayısının yarısını geçmesi nedeniyle oylamaya sunulması halinde geçecektir" dedi.

TADF Başkanı Atilla Pak, Türkiye’nin bu konuda sonuna kadar haklı olduğunu belirtirken, Türk toplumuna da harekete geçme çağrısında bulundu. Senatörlerden randevu talep etmeye başladıklarını söyleyen Pak, şimdiye kadar kaç randevu aldıklarını ve kimlerle görüştüklerini ise belirtmedi.

Ağırlıklı olarak tarihsel bilgiler ve senatörlerle yüzyüze görüşme konusunda önerilerin sıralandığı toplantıya katılan ve isminin verilmesini istemeyen bir katılımcı da, "Geldim buraya biraz tarih biraz öğüt dinledim. Ama ne dediler, ne demek istediler anlamadım" dedi.

Milliyet



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,497 µs