En Sıcak Konular

Arılar bal peteğine 'Allah' yazdı

20 Ağustos 2007 21:46 tsi
Erzincan'da, arıların 6 kilogramlık bal peteğine yazdığı "Allah" lafzı dikkat çekti.

Erzincan'da 10 yıldır arıcılık yapan İlhan Nihat Çınar (35) ve Yusuf Korkmaz(30), Göyne köyünde arı kovanlarından bal peteklerini çıkarırken ilginç bir durumla karşılaştılar. Bal peteğine bakan birçok kişi arılar tarafından kovana "Lailaheillallah" yazıldığını ileri sürdü. İlhan Nihat Çınar ve Yusuf Korkmaz da yazıyı birkaç hocaya gösterdi. Hocalar da bal peteğinde "Lailaheillallah" değil "Allah" yazdığını söylediler.

İlk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını ifade eden Yusuf Korkmaz, bal peteklerinin normalde 3 ila 4 kilo arasında değiştiğini ama üzerinde "Allah" yazısı olan bal peteğinin 6 kilo olmasının da şaşırtıcı olduğunu bildirdi. Bal peteğinin iki kat örüldüğünü ifade eden Yusuf Korkmaz, şöyle konuştu:

"Sıradan bal alımını yaparken bu çerçevenin normalden iki kat büyük olduğunu fark ettik. Bal peteğini çıkarırken kırmamak için dikkat ettik. Petek kovana yapışmış bir şekilde duruyordu. Dikkatlice çıkardık üstünde bir yazı olduğunu fark ettik. Gösterdiğimiz hoca bu petekte "Lailaheillallah" yazısı olduğunu söyledi. Biz Arapça bilmediğimiz için fark edemedik. Peteği gören birkaç kişi de bu yazınının "Lailaheillallah" olduğunu onayladı. Arılar normal çerçeve balını tamamlayıp sonra yazıyı bal peteğinin üzerine işlemişler."

Arılar tarafından üzerine Allah yazılan bal peteğini inceleyen Erzincan Müftü Vekili Burhan İşliyen, bal peteğinin üzerinde "Lailaheillallah" değil de Arapça "Allah" yazdığını söyledi. Bu durumun daha önce de birçok örnekleri yaşandığına dikkat çeken Burhan İşliyen, şöyle konuştu:

"Peteğin üzerindeki yazı Arapça olarak "Allah" yazısına benziyor. Biliyorsunuz daha önce değişik örnekler gördük. Bunlar olabilecek şeyler. Benim asıl vurgulamak istediğim husus, Allah yazısından önce Allah'ın kudreti, arının yapmış olduğu petekte, içerisine doldurmuş olduğu balda zaten var. Bir çiçekten bir böceğe kadar bir tohumdan bir ağaca kadar her şey ağacın birliğine kudretine Allah'ın kudretine şahit oluyor.

dunyabulteni



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs