En Sıcak Konular

Saadet Partisi bugün Meclis'te olsaydı ne yapardı?

20 Ağustos 2007 21:41 tsi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur oylaması yapıldı. CHP’nin katılmadığı oylamaya MHP, DSP, DTP, BBP ve bağımsızlar katılarak, Abdullah Gül’ün önünde duran ‘367 engelini’ de ortadan kaldırdılar. Daha önce eşi başörtülü diye CHP

Röportaj: Ersin Çelik

CHP Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmasını, “Gül, milli görüşçü zihniyetten geliyor. Bu zihniyet cumhuriyetin değerleriyle ve rejimle hep kavga etmiştir. Bu gelenekten gelen birisi bu ülkeye cumhurbaşkanı olamaz” diyerek istemiyor. Ne düşünüyorsunuz?

Bir kişinin milli görüşçü olması bir eksiklik değil aksine kazançtır. CHP’nin milli görüşü karalaması haddini aşan bir üsluptur. CHP’nin zihniyet yaklaşımının bir kere muhatap oldukları Gül ve arkadaşları, AK Parti kurulduğundan beri kabul etmiyor. Birçok kez “milli görüş çizgisinden ayrıldıklarını” da deklare ettiler. Biz de o zaman, eskiden CHP’nin içinde olan Marksistlere atıfta bulunarak, “CHP Marksist ve komünist insanların barındığı bir yerdir. Bu zihniyette olan insanlar başbakan ve cumhurbaşkanı olamaz” diyelim, CHP’de bize cevabını versin.

Milli görüşçüler, “Rejim ve cumhuriyetle kavgalıdır” yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizim görüşümüz, bu zamana kadar ne devletle, ne rejimle ne de cumhuriyetle kavga etmemiştir. Biz onlar gibi Atatürk’ü kalkan edip oy istemedik. Halka rağmen halkçılık yapmadık. Biz laiklikle değil ‘laikçilerle savaştık’ bu zamana kadar. CHP’nin bu fikri tamamen hedef saptırmadır.

Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi var ve CHP dışındaki bütün partiler oylamaya katıldı. Saadet Partisi bu gün Meclis’te olsaydı nasıl bir tutum sergilerdi?

Bizim temel hedefimiz, cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesidir. Bu uygulamayla ise Saadet Partisi Meclis içerisinde olur oylamaya katılırdı. Bununla birlikte kesin ve kesin kendi cumhurbaşkanı adayını gösterirdi.

Adayını çıkarmamış olsaydı?..

Şu günkü üç adayı hesaba katarsak, ben şahsi olarak seve seve oyumu Sayın Abdullah Gül’e veridim. Parti adına konuşmuş gibi olmayayım ama, kendi adayımız olmasaydı Saadet Partisi oyunu Sayın Gül’e verirdi.

Meclis’te olan siyasi partilerin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP bu dönem yine girmedi. AK Parti’nin yükselişindeki en büyük etken CHP’dir. Sayın Gül geçen dönem seçilseydi AK Parti’nin oyu en fazla yüzde 30’larda olacaktı. Millet, kendisine benzediğini düşündüğü, muhafazakâr hayatı olan bir Anadolu çocuğunun önünün kesilmesini hazmedemedi.

Saadet partisi bu durumda ne kadar oy kaybetti?

Saadet Partisi’nin alması kesin olan yüzde 6-7’lik oyun sırf bu yüzden AK parti’ye gittiğini düşünüyorum.

8sutun



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,874 µs