En Sıcak Konular

Baran ve ABD Dışişleri Galatasaray'da!

20 Ağustos 2007 20:45 tsi
Baran ve ABD Dışişleri Galatasaray'da! Meşhur Hudson Vakası'nın mimarı Zeyno Baran evleniyor. Türkiye'de en çok tartışılan isimlerden biri olan Baran bakın nerede, nasıl ve kiminle evleniyor!

Amerika'da Hudson Enstitüsü'nde, Haziran ayında düzenlenen toplantıda, Taksim'de 50 kişinin öldürülmesi ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun öldürülmesinin, Ak Parti'nin seçimlerdeki durumunu nasıl etkileyeceğinin tartışıldığı ortaya çıkmıştı.

Toplantıyı düzenleyen Zeyno Baran, seçimlerden önce Türkiye'de en çok tartışılan kişilerden biri olmuştu. Zeyno Baran, 23 Ağustos 2007 (2 gün sonra) akşamı İstanbul'da evleniyor. Düğün, eskiden Galatasaray Adası olarak bilinen şimdilerde Su Ada olarak anılan Kuruçeşme Adası'nda yapılıyor. Düğün için 300 kişilik yer ayırtıldı.

Düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü uzmanlarından Zeyno Baran ile dünya evine girecek olan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza, Beyaz Saray'ın Lefkoşa Büyükelçiliği teklifini geri çevirdi.

OLAYLARIN KADINI ZEYNO BARAN

Zeyno Baran ilk kez 2006'da Newsweek'te yayımlanan makalesiyle Türkiye'nin gündemine geldi. Yazdığı makalede "2007'de Türkiye'de darbe olma ihtimali yüzde 50-50" diyordu. Baran, bir yıl sonra ise Türkiye'yi bir krize sürükleyecek kadar ses getiren "dehşet senaryolarıyla" yeniden gündeme oturdu.

BABASI GAZETECİ

Zeyno Baran 31 Ocak 1972 doğumlu. Gazeteci bir ailenin kızı. Babası Ahmet Uran Baran, Hürriyet'in ilk Moskova ardından Atina temsilcisiydi. Annesi Füsun Arsan da Günaydın'da gazeteciydi. Zeyno Baran Avusturya Kız Lisesi'nden 1991'de mezun oldu. ABD'nin en prestijli siyaset okullarından Stanford Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler okudu.

DERVİŞ'LE ÇALIŞTI

1996'da Dünya Bankası'nda Kemal Derviş'le Bosna konusunda çalıştı. Think tank hayatına ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından CSIS'te (Center for Strategic and International Studies) Bülent Ali Rıza'nın başkanlığını yaptığı Türkiye programında başladı. 1998'de CSIS'te Gürcistan Programı'nı kurdu. Özellikle Kafkasya ve enerji sorunu üzerinde yoğunlaştı. 2003'te Nixon Center'a geçti. Uluslararası Güvenlik ve Enerji Programları Masası başkanı oldu. Üç yıl çalıştığı Nixton Center'dan 2006 Nisan'ında ayrıldı ve Hudson Institue'a geçti. Bu geçişe neden olarak Nixon Center'ın aşırı realist politikalarını gösterdi. Halen Hudson Institue'un Avrasya Politikaları programının başkanı.

ÇALIŞKAN, HIRSLI, ZEKİ!

Onu tanıyan kişilerin bir kısmı Zeyno Baran'ı aşırı çalışkan, çok hırslı biri olarak tanımlıyor. Az yiyip az uyuduğunu, sosyal hayatının yok denecek kadar az olduğunu anlatıyorlar. Bazıları onun okulda karizmatik ve parlak olduğunundan bahsederken, bazıları da aşırı birikimli ve uzman denebilecek biri olmadığını, hâlâ bir çocuk olduğunu belirtiyor.

süperpoligon



Bu haber 1,235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,251 µs