En Sıcak Konular

Barzani, Türk konsolosluğunu hedef gösterdi

20 Ağustos 2007 19:16 tsi
Barzani, Türk konsolosluğunu hedef gösterdi 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani’ye bağlı internet sitesi, Türkiye’nin Musul’daki konsolosluğunda diplomatların değil istihbaratçıların çalıştığını iddia ederek Türk konsolosluğunu hedef gösterdi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye bağlı internet sitesi, Türkiye’nin Musul’daki konsolosluğunda diplomatların değil istihbaratçıların çalıştığını iddia ederek Türk konsolosluğunu hedef gösterdi.
Daha önce, Kuzey Irak’ta yaşanan ve 500 kişinin ölümüne neden olduğu savunulan saldırıdan yabancı istihbarat servislerini sorumlu tutan Barzani, “Kürt güvenlik güçlerinin saldırıya hedef olan bölgelere gitmesini, Kürt düşmanlarına ve onlara yardım edenleri vurmalarını, çünkü bu duruma daha fazla tahammül edilemeyeceğini söylemişti.

KDP’nin internet sitesinde yayınlanan bir haberde, Türkiye’nin bölgedeki “neredeyse hiç Türk vatandaşının yaşamadığıö Musul’da açtığı konsolosluk üzerinden istihbarat faaliyetleri gerçekleştirdiğini iddia edildi. Aynı sitede geçen hafta Kuzey Irak’ta yaşanan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırıdan, Türk ve Suriyeli istihbaratla ilişkili grupların olduğu öne sürülmüştü.

“Adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan iddiada, “Suriye ve Türkiye’nin, eskiden beri KDP ile kan davalı olan ve rahatsız olan kesimleri bir çatı altında toplayarak Kürt ve Kürdistan’a karşı bir korucu ordusu yaratmanın peşinde olduğu savunuldu.

KDP’nin sitesinde, “Irak’ta, Türk istihbaratının aktif faaliyet yürütmesinde Suriye’nin büyük bir desteği söz konusu. Sünni örgütler ve eski BAAS’cılar ile ilişkileri olan ve bu kesime her türlü desteği sunan Suriye, bu örgütleri Türk istihbaratı ile ilişkilendirme, ortak çalışma ortamı yaratma noktasında Türkiye için birinci derecede referans kapısı durumunda denildi.

Adı açıklanmayan “kaynağın Musul’da “her gün 20 insanın kafasının kesilip sokağa atıldığınıö söylediği bildirilen haberde, aynı “kaynağın, “Hiçbir Türk vatandaşın olmadığı bir yerde, Türk konsolosluğu açmışlar. Dünyanın neresinde görülmüştür ki bir diplomat bu kadar riski üstlenebilsin. Bunların her yönü ile istihbaratçı oldukları bilinmektedir. Halbuki bizler kendi gözlerimizle gördük, yanlarında çalışan Kürtler var. Konsoloslukları Musul havaalanında. 70 kişilik Türk istihbaratçısı tarafından güvenliği alınmakta. Dışarıda gözlemlendiğinde çoğu subay giyimli her yönü ile asker oldukları belli. Bunlar akşam saat 5 sıralarında plakasız arabalarla çıkıyorlar. Ertesi gün o saatlere kadar bazen de gecenin geç saatlerinde ancak yerlerine dönebiliyorlarö dediği öne sürüldü.

“AMERİKALILARIN GİREMEDİĞİ YERE TÜRKLER GİRİYOR"

Söz konusu “kaynağın, “Bunlar İslami örgütlerin en güçlü olduğu Hey Tahril, Hey Teneke, Hey Arabi, Hey Saddam, Babıl Top mahalleri ile Zebari ve Herki aşiretlerin son dönemde yerleşmiş oldukları Korçeli mahallerine gitmektedirler. Dışarı çıktılarında Arap elbiseleri giyiyorlar. Bu mahaller ki, bugüne kadar ABD askerleri ve Musul asayiş güçlerinin havadan ve karadan ablukaya almadan giremediği yerlerdir. Bunlar nasıl rahatlıkla dört beş kişi şeklinde girebiliyorlar dediği savunuldu.

Haberde, “Bir Türk işçisinin gezemediği bir yerde nasıl oluyor da, Türk diplomatları bu kadar rahat ve güvenlikli bir biçimde gezebiliyorlar. Hiçbir Türkün olmadığı bir yerde Türk konsolosluğu ne tür bir çalışma yapacaktır. Erbil, Süleymaniye’de on binlerce Türk vatandaşı olmasına rağmen neden burada bir konsolosluk açmıyorlar. Çünkü bunlar burada esasta istihbarat faaliyetleri yürütüyor. Bu konsolosluk bir istihbarat merkezi ve Kürt karşıtı bir karargah gibi çalışmaktadırö iddiaları yer aldı.

milliyet
 



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs