En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Sezer'den veda mesajları...

20 Ağustos 2007 19:10 tsi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, devletin tekil yapısının asla değişmeyeceğinin, ülkenin her karış toprağının kutsal bir emanet olduğunun, Türk Ulusu'nun bu uğurda hi

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün itibariyle veda ziyaretlerine başladı.
     
Sezer, bu çerçevede, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedavi görmekte olan gazileri de ziyaret ederek, Türk Ulusu için gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür etti.
     
Cumhurbaşkanı Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ni ziyareti sırasında burada tedavi gören gazilere hitaben bir konuşma yaptı.
     
Konuşmasına, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı olarak görevimi devretmeden önce, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne özellikle ziyarette bulunmak ve ülkemizin yüz akı olan sizlere veda etmek istedim'' sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Sezer, yurdunu gönülden seven, öz değerlerine yürekten bağlı Türk Ulusu'nun, tarih boyunca bağımsız yaşamayı ilke edindiğini, bu uğurdaki savaşımıyla diğer uluslara da yol gösterdiğini, güçlükler, haksızlıklar ve dayatmalar karşısındaki boyun eğmeyen tutumuyla dünyada saygınlık kazandığını vurguladı.
     
Cumhurbaşkanı Sezer, şöyle konuştu:
     
''Yüce Atatürk, 'Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir' sözüyle, Ulusumuzun yaşam felsefesini ve geçmişten günümüze taşınan soylu kişilik özelliklerini en güzel biçimde dile getirmiştir. Güzel yurdumuz üzerinde Atatürk öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ölümsüz Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, devletin tekil yapısının asla değişmeyeceğinin, ülkenin her karış toprağının kutsal bir emanet olduğunun, Türk Ulusu'nun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerini almıştır.
     
    
''GAZİLERİMİZİN SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ"
     
Türkiye'nin varlığını korumak, Cumhuriyet'in temel değerlerini ödünsüzce yaşatmak için yılmadan savaşım veren, yurdumuzu savunmak, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmak için gerektiğinde şehit ve gazi olmayı büyük bir onur sayan sizler, Ulusumuzun soylu kimliğinin en seçkin temsilcilerisiniz. Sizler, yüce Türk Ulusu'nun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkemize büyük hizmetlerde bulundunuz, yurtsever çabalarınızla örnek oldunuz. Türk Ulusu, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, sizlere sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır.
     
Kahramanlıkları ve cesaretleriyle övündüğümüz gazilerimizin, seçkin kişiliklerine yaraşır koşul ve olanaklara kavuşmalarının sağlanması, sorunlarına ilgi gösterilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi, haklı beklentilerinin karşılanması konusunda herkesin, sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine ve üzerine düşeni yapacağına yürekten inanıyoruz.
     
Ulusum ve Devletim adına sizlere teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Hoşçakalın.''

milliyet



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,854 µs