En Sıcak Konular

Kaçırılan uçağın pilotundan ilk açıklama

20 Ağustos 2007 18:53 tsi
İstanbul seferi yapan Atlasjet uçağının kaçırılması ve Antalya Havalimanı'na indirilmesinin ardından, uçaktan atlamalarıyla tartışma konusu olan pilotlardan Baş Pilot Faruk Çağımlı'nın, ikiz kule saldırılarından sonra havacıların 11 Eylül sendromu yaşad

Antalya Cumhuriyet Savcılığı yetkililerine ifade veren Baş Pilot Çağımlı'nın uçaktan Yardımcı Pilot Cemal Doğaner'le birlikte atlamadan önce, tüm yolcu tahliye kapılarını açtığı, korsanlar tarafından uçağın havalandırılmasını engellemek için de kokpitin var olan şifresini değiştirdiğini, yeni şifreyi ise kabin amirinin bile bilmediği ortaya çıktı.

 

“UÇAK KAÇIRMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR”

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağının kaçırılmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Söylenecek herhangi bir şey yok” dedi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasının ardından Meclisteki makamına geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Güneş ile görüştü.

Bakan Güneş, görüşmenin ardından gazetecilerin, “Başbakana uçak kaçırmayla ilgili bilgi verip vermediği” sorusuna, “Veririz tabii...Biz Sayın Başbakana karşı sorumluyuz. Yaptığımız işlerle alakalı bilgi arz ederiz, onun talimatlarını alırız. Bu çok olağan bir durum...” karşılığını verdi.

Osman Güneş, “Özel bir durum var mı?” sorusuna, “Hayır” karşılığını verirken, “Uçak kaçıranların El Kaide bağlantısı konusunda yeni bir gelişme olup olmadığı” sorusu üzerine de “Hayır. Şu anda soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla şu safhada kalkıp bir şey söylemek doğru değil. Adli makamlar işe nezaret ediyorlar. Söylenecek herhangi bir şey yok” diye konuştu.

“Uçak kaçıranların Yaşar Öz ile bağlantısı olduğunu” söyleyen bir gazeteciye ise Bakan Güneş, “Öylemiymiş. Ben sizden duydum” karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Güneş, “Başbakana verdiğiniz dosya, uçağın kaçırılmasıyla ilgili bir bağlantı dosyası mı yoksa başka bir şey mi?” sorusu üzerine, “Hayır, başka bir şey...Rahat olun, çok heyecanlanmayın. Rahat olun. Rutin, çok doğal. Ama Başbakan'ın bilmesi gereken konuları biz kendisine arz ederiz. Çünkü ona karşı sorumluyuz” dedi.

hürriyet



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,923 µs