En Sıcak Konular

Sezer'in evi de prensipleriyle kiralanıyor!

20 Ağustos 2007 16:18 tsi
Sezer'in evi de prensipleriyle kiralanıyor! Cumhurbaşkanı Necdet Sezer, kamusal alanda geçerli olan söylemlerini özel hayatında da sürdürüyor. Sezer'e kiracı arayan emlakçı "Evi tesettürlüye kiraya veriyor musunuz?" sorusuna nasıl cevap veriyor:

Cumhurbaşkanı Sezer'in evini kiraya verecek olan TEM Emlak yetkilisi Kuyulu, "kiralamak isteyenlerin sosyal yapısına ve yaşam tarzına baktıklarını, bunun için de evi kiralamak isteyen ailede türbanlı kimse ya da kimselerin olup olmadığına dikkat edildiğini" söyledi.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Çankaya Köşkü'nü kamusal alan ilan edip, başörtülülere kapatan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, şimdi de kiraya vereceği evi için başörtüsüz kiracı arıyor.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Farabi Caddesi'ndeki evi Ağustos ayı başından itibaren kiracı bekliyor. Evi kiraya verecek olan TEM Emlak yetkilileri, gelen taleplerin Köşk'e iletildiğini ve oradan bu konuda bir cevap gelmediğini dile getirirken, evi kiralamak isteyenlerde aranan şartlar arasında evde türban takılmamasının da yer aldığı ortaya çıktı.

1400 YTL kira istiyor

Ağustos ayı başından bu yana evin hâlâ neden kiraya verilememesine 1400 YTL'lik aylık kira bedeli ile "türbansız kiracı" gibi şartların aranıyor olması gösteriliyor. TEM Eklak ofisi yet-kilileri bu konuda, "Takdir edersiniz ki burası alelade bir insanın evi değil, elbette bazı şartları olacak ve herkes bu şartları taşıyamaz" diyorlar.

Başörtülüye kiraya vermem!

Sezer'in evinin başörtülü kiracılara ve-rilmek istenmediği ortaya çıktı. Evi kiraya verecek olan TEM Emlak yetkilisi Sibel Kuyulu, "Kiralamak isteyenlerin sosyal yapısına ve yaşam tarzına baktıklarını, bunun için de evi kiralamak isteyen ailede türbanlı kimse ya da kimselerin olup olmadığına dikkat edildiğini" söyledi. Sibel Kuyulu, söz konusu talimatın Sezer'den mi geldiğine ilişkin sorumuza, "Böyle bir özel talimat gelmesine gerek yok. Zaten gelmiş değil de. Ancak biz gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" cevabını verdi. Kuyulu, eve talip olan ailede tesettürlü kimselerin olup olmadığı bilgisine nasıl ulaştığına ilişkin sorumuza ise, "Bunu bilmek öyle zor bir şey değil. Kişiler belli olur, ben 22 yıldır bu işi yapıyorum" diye cevap verdi.

Kamusal Alan mı?

Evin kamusal alan olmadığı için başörtüsü yasağının Sezer'in evinde uygulanmasının doğru olup olmadığını sorduğumuz Sezer'in emlakçısı Sibel Kuyulu, "Ben onu bunu bilmem kardeşim. Tesettürlüye ev yok. Bu konuda daha fazla konuşmak da istemiyorum" dedi.

TEM Emlak'a isim hakkı davası

İstanbul Ümraniye'deki Türkiye'nin Emlak Merkezi (TEM) yetkileri Sezer'in emlakçısı TEM Emlak'ın izinsiz olarak isim haklarını kullandıklarını belirterek, bu nedenle Ankara'daki TEM Emlak hakkında dava açmaya hazırlandıklarını söylediler. TEM Emlak yetkilisi Ayfer Kırkpınar ise, "Asıl onlar bizim ismimizi kullanıyor. Onların iddia ettiği gibi olsaydı Emlakçılar Odası'ndan bize kullanım izni verilmezdi" dedi.

TEM Emlak: Ayrıma karşıyız

TEM Emlak'ın yönetim kurulunda da yer alan emlak ofisinin bir başka yetkilisi Ayfer Kırkpınar ise, "Biz Sayın Sezer'in eviyle ilgili olarak gelen talepleri Köşk'e iletiyoruz. Değerlendirmesi orada yapılıyor. Bunun haricinde kiralamak isteyen kimselerle ilgili biz kendimiz herhangi bir şart koymuyoruz. Bu işten inanın çok bunaldım, ben şahsen böyle ayrımlar yapmayan bir insanım" diye cevap verdi.

haber7



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,151 µs