En Sıcak Konular

Toplu görüşmlerin sonucu çarşambaya kaldı

20 Ağustos 2007 16:02 tsi
Kamu-Sen ve Başbakanlık arasında gerçekleşen toplu görüşmelerin ikinci turunda da sonuç çıkmadı. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Ücret talepleri Çarşamba günü yapılacak toplantıda ele alınacak'' dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Ücret talepleri Çarşamba günü yapılacak toplantıda ele alınacak'' dedi. Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplu görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, görüşmeler sırasında, toplantıda yer almayan kültür ve hizmet sanat kolunda çalışanların beklentileri ve ihtiyaçları konusunda heyetin başkanı olarak Kamu İşveren Kuruluna bilgi verdiğini belirtti.

Aynı konuda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'nun da bir açıklama yaptığını ifade eden Akyıldız, şunları kaydetti: ''Büro hizmet kolu, eğitim hizmet kolu, sağlık, yerel hizmetler ve haberleşme hizmet kolundaki çalışanların taleplerini Kamu İşveren Kuruluna sundum. Bu noktada, gündemde yoğun olarak gelişen bazı durum, değerlendirmeler nedeniyle Sayın Bakan, Meclis'te cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Bu nedenle toplantının çok faydalı olmayacağı kanaatinde bulunduk. Çarşamba günü tekrar toplanarak hizmet kollarıyla ilgili değerlendirmeler ve komisyonlardan gelecek raporlar çerçevesinde diğer gündem maddelerine geçilecek. Böylece toplu pazarlık süreci sürdürülmüş olacak.'' Akyıldız, Kamu İşveren Kurulunun talepleri dikkatle dinlediğini ve taleplerle ilgili değerlendirmeleri daha sonra yapma imkanı bulacaklarını söylediklerini ifade etti. Akyıldız, ücret taleplerinin çarşamba günü yapılacak toplantıda ele alınacağını bildirdi.

"Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulmasını istiyoruz"

 Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, toplantıda yetkili sendikalarından Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay'ın belediyeler ve özel idarelerde çalışanlarla ilgili taleplerini gündeme getirdiğini söyledi.

Aksu, ayrıca kültür ve sanat hizmet kolundaki Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili toplantıda bilgi verdiklerini anlattı. ''Başbakan'a çağrıda bulunuyoruz; Mahalli idarelerle ilgili yerel yönetimler bakanlığı kurulmasını istiyoruz'' diyen Aksu, İçişleri Bakanlığı denilince akla güvenliğin geldiğini, belediyelerin sorunlarının ise yeterince ele alınamadığını ifade etti. Aksu, bu konudaki sıkıntıların giderilmesi için bir bakanlık kurulmasının şart olduğunu dile getirilerek, bunun bir devlet bakanlığı olarak da düzenlenebileceğini kaydetti.

Bem-Bir-Sen'in belediyelerde imzaladığı sosyal denge sözleşmeleriyle fiilen toplu sözleşme yaptığına işaret eden Aksu, bu konuda bir an önce yasal düzenleme yapılmasını istediklerini bildirdi. Aksu, ayrıca belediyelerdeki sözleşmeli personelin asalete geçirilmesi, itfaiye ve zabıtalara fiili hizmet zammı verilmesi konularındaki taleplerini dile getirdiklerini söyledi. Aksu, bu konuların sosyal güvenlikle ilgili yasaların olmazsa olmaz konuları olduklarını vurgulayarak bu konulardaki yasal düzenlemelerde fiili hizmet zammına ilişkin taleplerin mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyledi. -

Sendikaların sunumları devam edecek

 Alınan bilgiye göre, toplantıda Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen, Türk Haber-Sen, Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ile Bem-Bir-Sen yöneticileri hizmet kollarına ilişkin taleplerini ifade ettiler. Toplu görüşmelerin 22 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek üçüncü turunda diğer yetkili sendikalar hizmet kollarına ilişkin sunumlarını yapacaklar. Toplantıda, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen yöneticileri, KESK'e bağlı Kültür Sanat-Sen görüşmelere katılmaması nedeniyle kültür sanat hizmet koluna ilişkin talepleri de gündeme getirdiler.

 haber7



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs