En Sıcak Konular

Mesut Yılmaz'da Gül'e tavsiyeler

20 Ağustos 2007 15:32 tsi
Mesut Yılmaz'da Gül'e tavsiyeler Eski Başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’e önemli mesajlar verdi. Yılmaz Gül’e kamuoyu önünde söylediklerinin arkasında olmasını tavsiye etti.

Gül, Yılmaz’ı TBMM’deki odasında ziyaret etti. Yılmaz’la yaklaşık 40 dakika görüşen Gül çıkışta, “Sayın Yılmaz’ın Genel Kurul’a katılıyor olması en büyük destektir. Gizli oy olduğu için kendilerinin ne yönde oy kullanacağını sormadım" demekle yetindi.
      Gül’ün ardından gazetecilerle sohbet eden Yılmaz, Gül’ün adaylığı konusunda önyargısının olmadığını yüzde 47’lik bir oy oranıyla Meclis’e gelen AKP’nin Gül’ü aday göstermesi ve Gül’ün kendisinin de aday olmasının Anayasal bir hak olduğunu söyledi.
      Yılmaz, buna karşın Gül’e baz kaygılarını ilettiğini belirtti. Yılmaz, Gül’e Türkiye’nin şu anda tehlikeli bir toplumsal ayrışmaya gittiğini hatırlattığını, Gül’ün ise kendisine, “bunun farkında olduğunu" söylediğini ifade etti. Yılmaz, 40 dakikalık görüşmede çok şeyler konuşulduğunu ,Türban konusunun gündeme gelmediğini belirterek, “Gül hakkındaki bazı kaygılarımı ve izlenimlerimi kendime saklıyorum. Bunu kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum" diye konuştu.
      Yılmaz, Gül’e “Türkiye bir ayrışmaya doğru gidiyor, Türkiye birliğini koruyacak mekanizmalara da sahiptir ancak bunu demokrasi içinde sağlamak daha önemlidir" görüşlerini aktardığını, bundan sonraki tutumunu izleyeceğini ve Türkiye için olumlu yönde bir tavır izlerse kendisine her konuda destek vereceğini söylediğini aktardı.
      Yılmaz, Gül’ün aksi yönde bir tavır izlemesi halinde ise bir parlamenter olarak eleştirilerini bir görev olarak yapacağını kaydetti.
      Yılmaz, “Türkiye’deki ayrışmayı demokratik yollarla çözmenin doğru olacağına ilişkin" Gül’e söylediği sözleri hatırlatan bir gazeteciye “Ben Gül’ün adaylığı konusunda önyargısızım, önemli olan kamuoyu önünde söylediklerini Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da yerine getirmesidir. Sayın Gül bana açıklamaları konusunda samimi olduğunu söyledi" şeklinde ifade etti.
      Yılmaz bir gazetecinin “Gül’ün adaylığı konusunda kaygılarınız var mı, Gül’ü uyardınız mı" şeklindeki bir sorusuna “Elbette ki kaygılarım var ama bunu sizinle paylaşmanın doğru olmayacağını düşünüyorum, Cumhurbaşkanı olduktan sonra kendilerini izleyeceğiz, kaygılarımızın olup olmadığını ondan sonra göreceğiz, eleştirilerimizi de ona göre yapacağız" yanıtın verdi.
      Toplantıda Cumhurbaşkanı seçim sürecinde CHP’nin izlediği tavrın da değerlendirildiği, Gül’ün Yılmaz’a CHP’nin izlediği tavrı eleştirdiğini, Yılmaz’ın ise Gül’e “Geçmişte CHP ile uzlaşmanın ne kadar zor olduğunu ben biliyorum, kendisine bunu söyledim" dedi.

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,029 µs