En Sıcak Konular

MHP Gül'e oy versin

20 Ağustos 2007 11:57 tsi
Bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu yapılacak. Gözler Abdullah Gül'ün üzerinde...

Gül'e yönelik kuşatma

Garibim, ona buna söz yetiştirmeye çalıştı günlerce... Oradan oraya koştu durdu. Yeter ki kendisine inansınlar, bir kredi açsınlar...

“Acaba Cumhurbaşkanı olunca ne yapacak?” Bunu anlatmaya çalıştı.

O, söz üstüne söz veriyor. Bir tek “Yemin billah” etmediği kalıyor.

Acaba inandırabiliyor mu?

“-Verdiği sözlerin takipçisi olacağız!” TÜSİAD sözcüsü bunu söylüyor. Bunu “destek !” diye anlıyoruz.

Ona bakınca içim acıyor. Hayır, sadece onun için değil, millet için... Çünkü tüm o yargılamalar, Gül'ün temsil ettiği bir toplum kesimine yönelik. “Gül değil de AKP'den kim olursa olsun bu kuşku olacaktı” demiyorlar mı? Yani yüzde 46.6'dan kim olursa olsun... Siz onu, yüzde 80'ler sayın, çünkü CHP dışındaki bütün simalar bir kesim tarafından kuşku okuna hedef olurlar, bugüne kadar olmuşlardır. Demirel bile, ancak “28 Şubatçı” olduktan sonra akredite olabilmiştir.

Evet içim acıyor.

Ve sergilenen iki yüzlülüğe isyan ediyorum.

Bakın bakalım, mesela Sezer'e yönelik bir irdeleme var mı herhangi bir yerde...

Bir “Uzlaşma” sözcüğü dolaşıyor mu orta yerde? “Uzlaşma” dediğimiz şey, seçilinceye kadar aranan, ondan sonra seçilen şahsın iradesine kurban verilen şey midir? Sezer kiminle uzlaşıyor bu ülkede? CHP ile uzlaşmak, Türkiye ile uzlaşma anlamına mı geliyor?

Sezer hukuku ihlal ederse TÜSAD'dan birisi çıkıp “Ne oluyor orda?” diye soruyor mu?

Sezer'in YÖK'le, rektör atamaları ile ilgili uygulamaları çok mu hukuki?

Siz yarın, mesela Gül, Sezer gibi bir atama yaptığında görün kıyameti. Listenin en altından çıkarıp bir kişiyi rektör tayin etsin de bakın siz şamataya...

Görev süresi dolmuş bir Sezer'in yaptığı atamalar karşısında neden herkes suskun? Aynı Sezer'in hükümet karşısındaki yakışıksız tavrına zkarşı neden herkes tepkisiz?

Anayasa Mahkemesine kayıtlı bir CHP'liyi tayin etti, CHP'li insafa geldi ve bu atamayı kabul etmedi. N'oldu? Ne dedik Sezer'e? Sezer hala saygın bir Cumhurbaşkanı değil mi? “Sevsinler sizin saygınlık ölçünüzü!” diyeceğim, kimse kusura bakmasın.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığına varmadan teslim alınmak isteniyor. “Cumhur”dan koparılıp, hakim azınlığın kuşatma alanına sokulmak isteniyor.

Bu kadarı fazla bence...

Evet, Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olmalı, ama bunu her cumhurbaşkanına söylemeli... Sezer benim cumhurbaşkanım mıydı? Yani beni kuşatıyor muydu? Yani, Çankaya Köşkü'ne almadığı Başbakan eşini kuşatıyor muydu? Niye isyan etmediniz bugüne kadar bu dışlayıcı tavır karşısında? Bu memleketin başörtülüleri kuşatılacak insanlar değil miydi?

Abdullah Gül de kuşatsın herkesi. Eminim ki kuşatacak. Ama sanki ona da, Sezer gibi bir kuşatma – Dışlama şablonu empoze edilmek isteniyor. “Seni onlar seçsin ama sen bizim adamımız ol!” yollu telkinler akıp duruyor ortalığa...

Sayın Gül'e sesleniyorum:

Biraz da bizim gözümüzün içine bak.

Evet, yüzde 46.6 da Cumhurbaşkanı'ndan bir şeyler bekliyor.

Bunu biliyorsunuz.

“Milletin gösterdiği istikamet var bir”, biliyorsunuz. O istikameti unutma baskı gruplarını ziyaret ederken...

Millet Gül'ü “Sezer gibi olmasın” diye istiyor.

Bu da bir ülke gerçeği.

Sezer gibi milletten kopuk olmasın. Sezer gibi Çankaya'ya gömülmüş olmasın. Sezer gibi Ramazan'da milletin gözünün içine baka baka oruçsuzluğunu ilan etmesin. CHP için ideal olsa bile milletin çoğunluğu açısından bakıldığında Sezer negatif bir örnek. Kamuoyu yoklamaları öteden beri millet nezdinde Gül ile Sezer arasında epey bir puan farkı olduğunu göstermedi mi? Bence Gül'ün söylemi “Millet nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsa öyle olacağım” şeklinde olmalı.

Gül'e ilişkin tahminlerde “Gül şaşırtacak” ifadeleri yer alıyor.

Gül kimi şaşırtacak?

Bence hiç kimseyi şaşırtmamalı. Şaşırmaktan korkan, epey bir “Gül sevdalısı” olduğunu söyleyebilirim. “Yüksek yerlerde rüzgar sert eser” söylemi, genelde bir kesimin şaşkınlığını hazmetmek için başvurduğu teselli söylemidir. Lütfen kimse kimseyi şaşırtmasın. Ben Abdullah Gül'ün, “kapalı yerlerde de açık yerlerde konuşulabilecek şeyler söyleme”yi ilke edindiğini biliyorum. Cumhurbaşkanlığına gidiş sürecinde de söylenenler, millet huzurunda söylenebilecek şeyler olmalı, diye hatırlatmam bilmem zaid midir?

Gül ilk turda seçilir mi?

Hesaplar, zor olduğunu gösteriyor. Ama oylama gizli yapılıyor. “Gizli oy” sürpriz çıkarabilir.

Daha önce MHP'ye “En azından ikinci turda Gül'e oy verseniz...” diye çağrı yaptım. Tabanlardaki akrabalık ve geçişliliğe işaret ederek “Bu MHP'ye kazandırır” dedim. Şimdi şunu söyleyeyim: Birinci turda oy vermek hiç şüphesiz daha çok kazandırır.

MHP, hiç kuşkusuz oylamaya katılarak demokratik bir tavır sergilemiştir. Kendi içinden aday göstermesi de tabii bir hakkıdır. Ama o adayın seçilemeyeceği de bellidir. O yüzden Gül'e destek vererek, Meclis'ten farklı bir ittifak tablosu çıkarmak, toplumu rahatlatacak yanlış hesapların da önünü kesecektir. Saat 15.00'e kadar daha epeyce bir düşünme süresi vardır. Dilerim olumlu bir düşünme süreci yaşansın.

İnternet haber

 



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,941 µs