En Sıcak Konular

Toplu görüşmelerin ikinci turu başladı

20 Ağustos 2007 10:39 tsi
Yetkili memur sendikaların hizmet kollarına ilişkin taleplerinin gündeme getirileceği toplu görüşmelerin ikinci turu başladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantı Başbakanlık Merkez Bina'da başladı.

Toplantıya Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile yetkili sendikaların genel başkanları katılıyor.

Bircan Akyıldız, toplantıya gelişinde Başbakanlık Merkez Bina önünde yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerin bugün gerçekleştirilecek ikinci turunda hizmet kollarının sorunlarının tartışılacağını söyledi. Bu konuda yeni bir komisyon kurulmasını isteğini gündeme getireceklerini bildiren Akyıldız, bu komisyonun çalışmalarının toplu pazarlık süreciyle sınırlı tutulmamasını talep edeceklerini kaydetti.

Birinci toplantıda kurulmasına karar verilen mali ve sosyal haklar, geçmiş dönem çalışmaları ile demokratik haklara ilişkin komisyonların çalışmalarının sürdüğünü anlatan Akyıldız, bu komisyonların çalışmalarının daha sonraki toplantılarda ele alınacağını belirtti.

Ahmet Aksu da toplantıda ilk kez hizmet kollarının taleplerinin son derece yaygın bir biçimde masaya yatırılacağını dile getirerek, bunun toplu görüşme sürecinin yavaş yavaş sistematik hale geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçim sürecine de değinen Aksu, daha önce yaptıkları açıklamalar doğrultusunda Cumhurbaşkanı adayı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ü desteklediklerini bildirdi. “Cumhurun ve halkın kararına saygı duyulması gerektiğini” ifade eden Aksu, “Önemli olan ilkelerdir. Herkes ilkelere, Anayasa'ya, yasalara sahip çıkmalıdır” dedi.

Aksu, Anayasa değişikliği konusundaki çalışmalarla ilgili olarak da, böyle bir çalışma yapılırken grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkının sağlanması ve Anayasa'daki anti-demokratik hükümlerin değiştirilmesinin gerekli olduğunu kaydetti.

Ahmet Aksu, böyle bir çalışma yapılırken emeğe ve çalışma yaşamına ilişkin düzenlemeler yapılmamasının anti-demokratik ve etik dışı olacağını savundu.

Hürriyet




Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,648 µs