En Sıcak Konular

AKP'nin 'en yeni' bakanlar totosu!

20 Ağustos 2007 09:35 tsi
AKP'nin 'en yeni' bakanlar totosu! AKP'de hangi isimler bakanlık koltuğunu koruyacak? Hangileri banko bakan olacak? Hangilerinin bakan olma şansı yüksek.. İşte şanslı isimler, şansı azalanlar ve şansını kaybedenler. İşte totoda son bahisler!

Şamil Tayyar/Star

Bir tek ben biliyorum

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylaması bugün yapılıyor. Abdullah Gül’ün bu turda seçilmesi çok zor ama imkansız değil. Sanki üçüncü turda iş bitecek gibi. ‘Gül tamam’ diyen AK Partili vekilleri asıl meraklandıran konu, hükümet listesi.

Bir çok vekil, Cumhurbaşkanı Sezer’in iade ettiği listenin peşinde: Acaba listede ben var mıyım? Erdoğan’ın ‘Belki liste değişebilir’ sözü ise tansiyonu arttıran bir başka neden. Gazeteciler de tahminleriyle heyecanını arttırıyor.

Şu kesin; Listeyi sadece Başbakan biliyor. Jak Kamhi’ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası verildiği gün Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyondan ayrılırken Erdoğan’a sordum: ‘Elinizdeki hükümet listesi, yeni cumhurbaşkanına sunulana kadar sızar mı?’ Güldü: ‘Mümkün değil. Kimse merak etmesin. Bir tek ben biliyorum.’

O halde tecrübelerimizin ışığında sadece tahminlerimizi paylaşabiliriz. Önce banko bakanlar: Kemal Unakıtan, Ali Babacan, Beşir Atalay, Binali Yıldırım, Murat Başesgioğlu. Ancak görev yerlerinde bazı değişiklikler olabilir. Babacan, Dışişleri’ne kaydırılabilir ama bu konuda bazı endişeler var. Aynı durum Başesgioğlu için de geçerli. Adalet, İçişleri ve Milli Savunma üçgeninde kendisine yeni yer bulabilir. Yıldırım, Enerji Bakanı olabilir.

Şansı yüksek olan bakanlar: Mehmet Ali Şahin, Nimet Çubukçu, Kürşat Tüzmen, Hüseyin Çelik, Recep Akdağ ve Mehdi Eker.

Tabi bu tahmin-toto mevcut bakanlar üzerinden yapıldı. Yeni isimler de var; Dengir Mir Mehmet Fırat, Hayati Yazıcı, Faruk Çelik, Edibe Sözen, Bülent Gedikli, Şaban Dişli, Mehmet Şimşek, Ertuğrul Günay ve Zafer Çağlayan gibi.

İsmini yazmadıklarım veya unuttuklarım sakın alınmasın. Yukarıdaki listenin de tahminden öte bir anlamı yok. Esas cevap, başbakanın yazıya başlık olan sözlerinde.



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,730 µs