En Sıcak Konular

Teröristlerden yaylada kanlı pusu

20 Ağustos 2007 09:30 tsi
OSMANİYE’nin Zorkun Yaylası’nda devriye görevi yapan askeri araca teröristlerce ateş açılması sonucu Komando Onbaşı Mustafa Baltacı şehit oldu.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, saldırıyı kınayan yöre halkı kepenk kapatıp gösteri yaptı.

Olay saat 17.00 sıralarında Zorkun Yaylası ile Karıncalı Köyü yakınlarında meydana geldi. Zorkun Çocuk Şenlikleri nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir hafta boyunca bölgede güvenlik önlemini arttırdı. Karıncalı Köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri araca, ormanlık alanda gizlenen bir grup PKK'lı terörist saldırı düzenledi. Açılan ilk ateş sonucu Elazığ nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Baltacı şehit oldu. Güvenlik güçlerinin de ateş açması sonucu ormanın iç kesimlerine kaçan teröristlerin yakalanması için bölgeye sevkedilen takviye birliklerle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ESNAFTAN TEPKİ

Teröristlerin saldırısı sonucu bir askerin şehit olduğunun duyulmasının ardından Zorkun Yaylası’ndaki esnaf, işyerlerinin kepenklerini kapatarak gösteri yaptı. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atan öfkeli kalabalık bir süre sonra sessizce dağıldı.

Osmaniye Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit onbaşı Baltacı'nın cenazesi, yarın sabah Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenecek törenden sonra ailesinin yaşadığı Bingöl'e gönderilecek.

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı AKP’li Davut Çuhadar bu hain saldırı nedeniyle festivalin iptal edildiğini açıkladı.

hürriyet



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs