En Sıcak Konular

'Apo'ya nasıl yardım ettik!'

19 Ağustos 2007 22:32 tsi
'Apo'ya nasıl yardım ettik!' Yunanistan'ın eski gizli servisi (EYP) başkanı Pavlos Apostolidis, terörist başı Öcalan'a nasıl yardım ettiğini açıkladı. Apostolidis, Suriye'den çıkarılan terörist başının Yunanistan'a getirilmesiyle EYP'nin bağlantısını anlattı.

Yunanistan'ın eski gizli servisi (EYP) başkanı Pavlos Apostolidis, Suriye'den çıkarılan terörist başının Yunanistan'a getirilmesiyle yaşananları To Vima gazetesine anlattı.

Atina'da yayımlanan To Vima gazetesine konuşan Apostolidis, terörist başı Öcalan'ın Suriye'den ayrıldıktan sonra Atina'ya geldiğini dönemin Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos'tan öğrendiğini belirtti.
Apostolidis, Pangolos'un kendisine telefon ederek bu haberi verdiğini ve yardımcı olmasını istediğini, ancak daha sonra bunu inkar ettiğini söyledi.

Eski EYP başkanı, terörist başının Kenya'da yakalanmasının ardından, Nairobi'de kalan PKK üyesi kadın teröristlerle Yunan büyükelçisinin Yunanistan'a getirilmelerinde görev aldığını kaydetti.

Son dönemde Alternatifbank hisselerini satın almak isteyen Yunan Alpha Bank yönetim kurulu üyeliğiyle gündeme gelen Apostolidis, Ankara'da görev yaptığı yıllara da değindi.

Apostolidis, o dönemin Türk-Yunan ilişkileri açısından "kötü bir dönem" olduğunu belirterek, "Onlarla (Türklerle) konuşmuyorduk. Diyalog, bizim için ihanet sayılıyordu" diye konuştu.

Türkiye ile Yunanistan'da meydana gelen deprem felaketlerinin ve Helsinki anlaşmasının imzalanmasından sonra ilişkilerin değiştiğini belirten Apostolidis, "İki ülke arasındaki yakınlaşma çabaları çerçevesinde Yunan gizli servisinin Türk meslektaşlarıyla olan ilk buluşmasını organize görevinin kendisine verildiğini" ifade etti.

aktifhaber



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,214 µs