En Sıcak Konular

Ağar'ın kâbusu gerçek mi oluyor?

19 Ağustos 2007 16:02 tsi
Ağar'ın kâbusu gerçek mi oluyor? DP Genel Başkanı Mehmet Ağar hakkında ’çete kurmak’ iddiasıyla 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan fezleke, milletvekili seçilemediği için yarın Başbakanlığa gönderiliyor.


   
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar hakkında ’çete kurmak’ iddiasıyla 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan fezleke, milletvekili seçilemediği için yarın Başbakanlığa gönderiliyor. Ağar’la birlikte 84 vekilin dosyası Adalet Bakanlığı’na iletilecek.

Seçimlerde yeniden milletvekili seçilemeyen 84 kişi hakkındaki suç dosyası, Başbakanlığa gönderiliyor. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, aradan 11 yıl geçtikten sonra ilk kez Susurluk davasından yargı önüne çıkacak. Ağar hakkında ’cürüm işlemek için çete kurmak, hakkında yakalama ve tevkif müzekkeresi bulunan kişileri yetkili mercilere haber vermemek ve görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla 6-12 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle hazırlanan fezleke, dokunulmazlığının sona ermesini bekliyordu. Milletvekili seçilemeyen 84 eski vekil hakkında hazırlanan 227 dosya, yarın TBMM Başkanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilecek. Başbakanlık, bu dosyaları Adalet Bakanlığı’na iletecek. Adalet Bakanlığı’nın da, dosyaları ilgili mahkemelere göndermesiyle yargı süreci başlayacak.

Rekor Oral'ın

Meclis’ten Başbakanlığa gönderilecek en fazla dokunulmazlık dosyası, karşılıksız çek verdiği iddiasıyla 46 dosyayla, eski CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında bulunuyor. Oral’ı 26 dosyayla eski CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen izliyor. Eski CHP Tokat Milletvekili Feramus Şahin ve Mehmet Ağar’ın 8, eski Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez’in yaralama, hakaret ve tehdit iddialarıyla ilgili 4 dosyası var.

Suç dosyaları

Eski AKP Konya Milletvekili Halil Ürün hakkındaki dosya ’eşini döverek kasten yaralama’dan. Eski CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki hakkındaki dosya ise ’Keskin’de düğünlerde müzisyenlik yapanları toplayıp, izinsiz gösteri yapmaya teşvik ettiği ve kendisinin de bu şahıslarla birlikte yürüyüşe katılarak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na aykırı davrandığı’ iddiasını içeriyor.

 Aktifhaber



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs