En Sıcak Konular

'İsrail şeytanın bayraktarı'

19 Ağustos 2007 15:52 tsi
'İsrail şeytanın bayraktarı' Devrim Muhafızları, ABD'nin 'terör listesine alınma' tehdidini küçümserken, Ahmedinecad, İsrail'i 'Şeytanın bayraktarı' diye niteledi

Amerika'da İsrail'in kayıtsız şartsız savunucusu neocon'ların İran'a saldırı için bastırdığı sırada Bush yönetiminin Devrim Muhafızları'nı 'terör örgütü' listesine alma kararı dikkat çekerken, Tahran'dan yanıtlar gecikmedi. Devrim Muhafızları, Washington'a meydan okurken İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad Siyonist rejimi 'şeytana' benzetti.
Dün İslamı yaymak hedefli Tahran merkezli Ahlül Beyt adlı kuruluşunun konferansının açılışını yapan Ahmedinecad Sovyetler'in çöküşünden beri Batılı saldırgan güçlerin dünyayaya yayılmaya çalıştığını ancak artık adalet lehine 'tarihi' bir dönemden geçildiğini anlattı.
Irak işgali, Filistin ve Lübnan'daki katliamları insanlığa karşı 'ABD ve Siyonistlerin suç örnekleri' olarak sayan İran lideri, "Düşman Müslümanlar arasına nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Ama çıkamayacakları bir batağa saplandılar" dedi. Siyonizmi 'Batı tipi liberal demokrasinin kılavuzu, dünyada işgal ve saldırganlığın keşif kolu' diye niteleyen Ahmedinecad, ABD'ye yönelik 'Büyük Şeytan' benzetmesinin benzerini İsrail için kullandı: "Siyonist rejim şeytanın bayrağıdır. Siyonist rejim istilanın ve şeytanın bayraktarıdır." Ahmedinecad, asıl felsefesi ortaya çıkınca Siyonist rejimin de ortadan kalkacağını savundu. Artık kimsenin ABD tipi demokrasiye inanmadığını söyleyen Ahmedinecad, "Onlar gerçek liberal demokratik sistemi kendi ülkelerinde dahi uygulayamıyor" diye konuştu. Ahmedinecad, İslamiyeti de "Yahudilik, Hıristiyanlık veyahut diğer inançlarda kısmen görülen gerçeklik İslamiyet'te tamamen ortadadır" sözleriyle yüceltmeye çalıştı.
Devrim Muhafızları Komutanı Yahya Rahim Safavi ise ABD'nin 'terör listesi' tehdidine tehditle yanıt verdi. ABD'nin son dönemde İran'dan çok sert darbeler aldığı için öfkelendiğini söyleyen Safavi, "ABD, gelecekte çok sert bir darbe daha alacak" çıkışı yaptı.

Helikopter düştü
Öte yandan İran ordusu, ABD'den destek gördüğünü iddia ettiği PEJAK'a son operasyonunda ağır kayıp verdi. Bir İran helikopterinin Kandil Dağı'nın doğusunda düşmesiyle altı asker öldü, beşi yaralandı. Helikopterin teknik sorundan ötürü düştüğü açıklandı. Kürt kaynaklarsa helikopteri Hayat el-Hür adlı Kürt grubun vurduğunu öne sürdü.

Radikal



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs