En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu, Gül'e oy verecek mi?

19 Ağustos 2007 13:12 tsi
Yazıcıoğlu, Gül'e oy verecek mi? BBP Sivas Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP'nin Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya gireceğini söyledi. Yazıcıoğlu oyunun ne yönde olacağını da açık

'Sonucu belli seçimi geciktirmenin anlamı yok, oyum Abdullah Gül'e' 
 
 
BBP Sivas Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya gireceğim. Birinci turda seçilmesini sağlamak adına Abdullah Gül'e oy vereceğim'' dedi.  
 
 
BBP, 3. Olağanüstü Kongresi Sürmeli Otel'de başladı. Yalnızca delegelerin katıldığı kongrede tek genel başkan adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu için "Muhsin başkan", "Seninle devam" sloganları atıldı. Salona yaklaşık 40 dakika geç gelen Yazıcıoğlu gelmeden önce Çırpınırdı Karadeniz marşı söylendi.

Divan'ın oluşumu ile başlayan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından BBP Genel Başkanı Vekili Ertuğrul Ogan konuşma yaptı. Ogan, konuşmasının sonunda Muhsin Yazıcıoğlu'na çerçeveletilmiş bir Türk Bayrağı ve vakıf duası tuğrası hediye etti.

Genel Başkan adayı olarak kongreye katılan Muhsin Yazıcıoğlu, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu'nun anti demokratik yapısı ile gerçekleştirdiği dayatma sonucu 22 Temmuz seçimlerine bağımsız aday olarak katıldığını söyledi. Yazıcıoğlu, yüksek seçim barajı nedeniyle 1991 yılında RP ile MCP arasında yapılan seçim ittifakını anımsattı.

BBP'nin geçen iki seçime tek başına girdiğini, ancak yüzde 1.5 oy alabildiğini anımsatan Yazıcıoğlu, Hazine yardımı alamadıklarını ve bu nedenle seçimlerden sonra iki yıl maddi sorunları çözmeye çalıştıklarını aktardı. 22 Temmuz 2007 seçimlerine gelindiğinde parti teşkilatında seçimlerde ittifak yapılması anlayışının egemen olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, "Kimileri bize müracaat etti, kimileri ile de gayrı resmi olarak karşılıklı niyetler belli edildi. Ancak ilkeli, onurumuzu zedelemeyen bir ittifak şansı yoktu. İlkeli ittifak şansı olsaydı bunu tercih ederdim." şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, en son seçenek olarak seçimlere bağımsız adaylarla girme çözümünün getirildiğini ifade ederken, bu seçeneğin daha önce gündeme alınabileceği, seçimlere böylece daha hazırlıklı girilebileceği konusunda öz eleştiride bulundu. "Milletvekili olma gibi bir hırsım yok." diyen Yazıcıoğlu, "Ancak bu hareket Meclis'te temsil edilmeliydi. Çünkü siyaset orada yapılıyor." şeklinde konuştu.

RESTORASYON SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ

MKYK üye sayısını 100'den 50'ye indireceklerini aktaran Yazıcıoğlu; parti genel merkezinin maddi giderlerini karşılayabilecek, zamanını rasyonel ve verimli kullanabilecek, 5- 6 ay içerisinde zaafa uğramış teşkilatları kapatıp, toparlanması gereken teşkilatları toparlayabilecek bir ekip oluşturmak istediğini aktardı.

Yazıcıoğlu, bu şekilde partinin cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında bir restorasyon sürecine gireceğini aktardı.

"OYUM, ABDULLAH GÜL'E"

Yazıcıoğlu, ilk tur oylaması yarın yapılacak Cumhurbaşkanı seçim sürecine de değindi. Vatandaşların 11. Cumhurbaşkanının yeni Meclis tarafından seçileceği bilinci ile oy verdiğinin altını çizen Yazıcıoğlu, milletin iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP'nin Meclis'i yeniden boykot kararını eleştiren Yazıcıoğlu, "CHP, Meclis'i tıkadı. Türkiye'yi seçime götürdü. Millet, TBMM'nin tıkanmasına hak verseydi, CHP'nin bu anlayışını onaylasaydı, CHP seçimlerde daha fazla oy alırdı." şeklinde konuştu. "Tekrar Meclis'in tıkanmasının ne demokrasiye ne de Türkiye'ye yararı var." diyen Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanının en kısa sürede seçilmesi gerektiğini söyledi. Konuyu partinin yetkili organları ile de tartıştığını belirten Yazıcıoğlu, "Biz cumhurbaşkanının bir an önce, mümkün olursa da birinci turda seçilmesinden yanayız." ifadesini kullandı.

Uzayan tartışmalarnı ekonomiyi de olumsuz etkilediği uyarısında bulunan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: "Piyasa spekülatörleri bundan istifade ediyor. İmkan varsa başka adaylar çıkar; yoksa seçilme yeterliliğine sahipse Sayın Gül bir an evvel onun cumhurbaşkanı olmasından yanayım. Çünkü Meclis'te başka bir alternatif görünmüyor. MHP'nin TBMM'ye gireceğiz açıklaması hem Meclis'i hem piyasaları rahatlattı. Kendi adaylarını çıkartıp oy vermelerini de saygı ile karşılıyorum. Ancak, benden destek talepleri söz konusu değil. Sayın Gül, bizzat gelerek neler yapacağını, hedeflerini söyledi. Meclis'in şu anki tablosuna baktığımızda yeterlilik açısından da başka tablo yok. Üçüncü turda mutlaka seçileceği bilinen, başka alternatifi görülmeyen bir seçimin geciktirilmesinin anlamı yok, mümkünse birinci turda seçilmeli."

Yazıcıoğlu, bu nedenlerden ötürü Meclis'e girerek oyunu Gül lehine kullanacağını açıkladı.

"TSK'DAN DEMOKRASİ DIŞI BİR HAREKET YAPMASINI İSTEMEK ORDUYA DÜŞMANLIK"


"Benim iradem üzerinde başka iradenin bana emretmesini, dikte yapmasını kabul edemem." diyen Yazıcıoğlu "Gazetecilerin Genelkurmay Başkanı'na -ne yapacaksınız - diye sormasını da ayıplıyorum. Demokratik ülkede böyle bir şey olamaz. Anayasa'da kurallar var. Bir daha seçime gidelim o zaman. Yine aynı sonuç çıkarsa ne olacak? Orduyu siyasete çekmek, siyasete müdahaleye zorlamak, TSK'yı ikilemde bırakarak ısrarla demokrasi dışı bir hareket yapmasını istemek, ima etmek, zorlamak, demokratik kurallar içinde yok. Türkiye'ye bir faydası da yok. Orduya düşmanlıktan başka bir şey değil." şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde bir gazetede çıkan eşi başı kapalı olan milletvekili listesiyle ilgili haberi de eleştirdi. "Ne hakkın var? Ne karışıyorsun?" diyen Yazıcıoğlu, "Bu hakkı nereden buluyorsun. Ben senin eşine karışıyor muyum. Sen neden benim eşimi aşağılıyorsun. Bu her şeyden önce bir ayıptır." ifadesini kullandı. 
 
Zaman



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,246 µs