En Sıcak Konular

DSP 7. Olağan Kurultayı başladı

19 Ağustos 2007 11:44 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) 7. Olağan Kurultayı Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılıyor.

DSP'de Bülent Ecevit'in vefatının ardından gerçekleştirilen ilk kurultay olma özelliği taşıyan 7. Olağan Kurultay Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kurultay için sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce partili Atatürk Kapalı Spor Salonu'na geldi.

DSP yönetimi, kurultayda herhangi bir aksaklık olmaması için çeşitli tedbirler aldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu bahçesine, kurulan dev ekranla kurultay çalışmaları anında salon dışındakilere aktarılacak. Salon içine de çok sayıda ayaklı klima konuldu.

SALON MAVİ BEYAZA BOYANDI

Kurultayın yapılacağı Atatürk Kapalı Spor Salonu, mavi beyaz flamalarla donatılırken, solona Atatürk, Zeki Sezer ve Türk Baykarağı asıldı. Salonda dikkat çeken pankartlar ise şöyle:

"Solda tek lider Zeki Sezer", "Cesur lider Zeki Sezer", "Gelecek bizi bekliyor, çünkü solda biz varız, çünkü solda yürek var", "Türkiye'nin umudu DSP", "Ecevit'in ışığında, Zeki Sezer'in liderliğinde iktidara", "Bizim iki gücümüz var, halk ve hak."

TEK ADAY SEZER

Bülent Ecevit’in siyaseti bıraktığı 6. Olağan Kurultay’da Genel Başkanlığa getirilen, Zeki Sezer, yeniden aday olacak. Sezer’in karşısına rakip çıkması beklenmiyor. Kurultayda bin 141 delege kurulacak 10 sandıkta Genel Başkan ve 60 kişilik Parti Meclisini belirlemek için oy kullanacak. Kurultayın ardından DSP’nin yeni yönetimi de belirlenmiş olacak. DSP’li 13 milletvekilinin Parti Meclisi’ne girerek partide yeniden görev alması beklenirken, Genel Başkan Zeki Sezer’in, PM’ye çok sayıda akademisyen de alabileceği ifade ediliyor.

6 İL KURULTAYDA YOK

Öte yandan, DSP 7. Olağan Kurultayı’na kongrelerini yapamadığı için Çankırı, Siirt, Rize, Batman, Şırnak ve Iğdır örgütleri katılamıyor.

ECEVİT'İN KABRİ ZİYARET EDİLECEK

Kurultay çalışmaları kapsamında, Genel Başkan Zeki Sezer ve parti yöneticileri saat 13.00'da Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret edecek.

hürriyet



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs