En Sıcak Konular

Köşk’e ziyareti son anda niye iptal oldu?

19 Ağustos 2007 11:33 tsi
Köşk’e ziyareti son anda niye iptal oldu? 

Sezer’in 60. hükümet onayını yeni cumhurbaşkanına bırakmasının ardından ilginç bir gelişme oldu. Meclis Başkanlık Divanı, Çankaya Köşk’üne yapacağı ziyareti son anda iptal etti. Peki bu durum siyasi kulislere nasıl yansıdı?

Veli TOPRAK'ın haberi:

Cumhurbaşkanı Sezer’in Başbakan Erdoğan tarafından hazırlanan 60. hükümet listesinin onayını yeni cumhurbaşkanına bırakmasının ardından ilginç bir gelişme oldu. TBMM Başkanlık Divanı, yarın Çankaya Köşkü’ne yapacağı ziyareti son anda iptal etti. Bu durum siyasi kulislere “Reste karşılık Meclis’in protestosu” olarak yansıdı. Ancak TBMM Başkanlığı, bazı divan üyelerinin Pazartesi sabahı Ankara’da olamayacağı için ziyaretin programdan çıkartıldığı bilgisini verdi.

Erdoğan’dan sonra iptal

Meclis Başkanlık Divanı, 23. dönem ilk toplantısını yarın yapacak. Sabah saat 10:00’da Anıtkabir’i ziyaret edecek olan Meclis yönetimi, 11.30’da yeni dönemin ilk toplantısı için bir araya gelecek. Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın başkanlığında saat 10.45’te de Sezer’i gitmeyi programına alan Meclis yönetimi, önceki gün bu kararını değiştirdi. Geçtiğimiz hafta oluşan TBMM Başkanlık Divanı’nın, yarın Çankaya Köşkü’ne yapacağı ziyaret son anda iptal edildi.

TBMM Başkanlığı, divan oluşumundan sonra Çankaya Köşkü’ne ’rutin’ ziyaretini gerçekleştirmek için aldığı randevuyu divan üyelerine yazılı olarak bildirdi. Ancak Cuma günü üyelere yeni program geçildi ve Çankaya ziyareti programdan çıkartıldı. Program değişikliğinin, Perşembe günü Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasından bir gün sonraya denk gelmesi dikkat çekti.

Meclis Başkanı İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, ziyaretin çıkarılmasından önce TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın Cumhurbaşkanı Sezer’i aradığını bildirdi. Toptan’ın Sezer’e, “Bazı üyeler ziyaret saatinde Ankara’da olamayacak. Başka bir tarihte üyelerin tamamıyla gelelim” önerisinde bulunduğunu belirten Öztürk, “Sayın Cumhurbaşkanı da bu duruma ’olur’ dedi” bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle 10 günlük tatile çıkan vekillerin hepsi yarın Ankara’ya dönüyor. AKP’liler, bugün Genel Merkez’de ’istişare ve değerlendirme’ toplantısına çağrıldı. MHP, CHP ve DTP’lilerde de saat 15.00’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1.tur oylaması nedeniyle Ankara’da olacak. Buna rağmen divan üyelerinin eksikliği nedeniyle ziyaretin iptal edilmesi gerçekçi bulunmadı. Bülent Arınç’ın başkanlığında daha önce Köşk’e çıkan Başkanlık Divanı’nın bazı üyeleri Sezer’e gitmemişti.

’Sekreterden öğrendim’

Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil: Ankara dışındayım. Sekreterim aradı ve Çankaya’ya gidilmeyeceğini bildirdi. Onun dışında bir şey bilmiyorum. Katip üye, AKP Konya Milletvekili Harun Tüfekçi: Gerekçe nedir, bilgim yok. Sezer’e gidilmeyeceğini telefonla öğrendim. Her halde yeni Cumhurbaşkanını ziyaret etmemizi uygun görmüş Sezer.


Vatan
 



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,173 µs