En Sıcak Konular

Kaçırılan uçağın yolcuları İstanbul'da

18 Ağustos 2007 20:23 tsi
Biri bebek 122 yolcu, Atatürk Havalimanı'nda, İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş ve diğer yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

Dış Hatlar Terminalinde kendilerini bekleyen yakınlarına sarılan yolculardan bazılarının göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

İstanbul'a gelen yolcular arasında, sanatçı Mithat Körler'in yanı sıra Emre Altuğ'un orkestrası da yer aldı.

YOLCULAR YAŞADIKLARINI ANLATTI

Kıbrıs'ta öğrenci olan oğlunun yanından dönen Gülçin Yendi, uçağın hareketinden bir müddet sonra ön kısma yakın yolculardan ikisinin hızla koşmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bir an ne olduğuna anlam veremedik. Meğer pilotlara ulaşmak için koşuyorlarmış. Ancak kokpit kilitli olduğundan içeriye giremediler. 'Elimizde bomba var, rotayı İran'a çevirin' dediler. Pilotlar da yakıt alma bahanesiyle uçağı Antalya'ya indirdi. Bunlar olurken hepimiz çok korktuk. Bizlere dönerek; 'Korkmayın, biz ABD'yi protesto ediyoruz, sizlere bir şey yapmayacağız' dediler.”

Pilotların, kendilerinden önce uçaktan atladığını kaydeden Yendi, “Uçakta havasız kaldık, çok zor anlar yaşadık. Uçağın kapıları açılmasaydı hepimiz ölebilirdik” şeklinde konuştu.

“SİZ MÜSLÜMANSINIZ, SİZİNLE İŞİMİZ YOK”

Yolculardan Ahmet Sert ise annesi Fatma Sert ile Kıbrıs'taki ağabeyinin yanından döndüklerini belirterek, uçakta yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İki eylemci aniden pilotların olduğu kısma yöneldi. İçeri girmeyi başaramayınca pilotlarla bir süre konuştular. Daha sonra bize dönerek, 'Siz sakin olun. Siz Müslümansınız, bizim sizinle işimiz yok' diyerek, bizi sakinleştirdiler.

Eylemcilerin ellerinde bomba gibi sarılmış bir paket vardı. İçlerinden biri, uçağın ortasına yürüyerek elindeki bandı bir koltuğa yapıştırıp, 'Bu pakette uçağın yarısını havaya uçuracak patlayıcı var' deyip, bizi tehdit etti. Uçak kabini bir müddet sonra havasız kalınca, kadın ve çocukları ön taraftan bırakmaya başladılar. Bu sırada bazı yolcular da arka kapıyı kırdı. Kaçan, kaçabildi.”

Sert, eylemcilerin uçağı İran'a götürmek istediklerini, ABD'yi protesto amacıyla uçağı kaçırdıklarını söylediklerini kaydetti.

“ARKA KAPIYI BEN AÇTIM

Yolculardan, Kıbrıs'ta tekstil işinde çalışan Murat Kılınç da havasız kaldıkları için arka kapıyı kendisinin açtığını söyledi.

Yıldız, uçak havalimanına indikten sonra eylemcilerin Müslüman olmayanları ön tarafa aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Müslüman olmayan 1'i bayan 3-4 kişi çıktı. Onları yanlarına aldılar. Zaten en geç de onları bıraktılar. Herkes panik içindeydi. Bize, 'Siz sakin olun, size bir şey yapmayacağız' dediler. Havasızlıktan bayılmalar başladıktan sonra uçağın kapısını açarak yaşlı ve çocukları bırakmaya başladılar. Tam bu anda ben de arka kapıyı açarak atladım. Bu sırada kolumdan yaralandım. Zaten benim peşimden de herkes kaçtı.”
Korsanlara önce engel olmak istediklerini anlatan Kılınç, ancak hayati tehlike bulunması nedeniyle hostesler tarafından engellendiklerini belirtti.

Kılınç, çok kötü bir gün yaşadıklarını ve kurtuldukları için şanslı olduklarını ifade ederek, “Uçağı İran ya da Suriye'ye götüreceklerini söylediler. Antalya'ya indiğimiz için çok şanslıydık. Gerçekten pilotlarımızı kutlamamız gerekiyor” diye konuştu.
hürriyet
 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,270 µs