En Sıcak Konular

Askeri rahat bırakın!

18 Ağustos 2007 17:10 tsi
Askeri rahat bırakın! hâlâ askeri kışkırtmak ve Gül'ün Çankaya'ya çıkışını önlemeye dönük 'müdahale' senaryoları üretmek, tankların yolunu gözlemek ülkenin yararına değil. Çankaya'nın sancısız el değiştirmesi demokrasinin gereğidir. Askeri rahat bırakın! Derya Sazak yazd

Derya Sazak-Milliyet

Askerin tutumu

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Londra borsası kaynaklı, ordunun rahatsızlığı ve 'istifa' söylentileri üzerine, "Bilmiyorum, belki de etmişimdir. Birileri manipüle ediyor. Konuşuyorum, 'Borsa düştü' diyorlar. Konuşmuyorum, yine düşüyor. Ne yapayım, amuda mı kalkayım?" diye tepki göstermiş.

Büyükanıt Paşa, Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde türbanlı eşiyle katılacağı 30 Ağustos töreni ve resepsiyonların krize yol açıp açmayacağına ilişkin spekülasyonları da şöyle değerlendiriyor:

"Hiçbir şey söylemeyeceğim. Dükkân kapalı. Söylenecek her şey söylendi. Anayasa'da olanı söyledim. Bizim prensiplerimiz belli. Kimseyle kavga etmeyiz ama onlara da uygun davranırız."

Çankaya Köşkü'nde işadamı Jak Kamhi'ye verilen Devlet Üstün Hizmet Madalyası töreninde soru yağmuruna tutulan Büyükanıt'ın ne denli bunaldığı belli.

Üzerine gelindikçe, esprili cümlelerle 'kriz' habercilerini savuşturmaya çalışıyor. Ne yapsın, darbe tellalları ondan 'müdahale' bekliyor!

Eh, madem yabancı medya ordunun cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale edeceğini ve Türkiye'de laik-İslamcı çatışması yaşanacağını yazıyor; Londra borsası Genelkurmay'dan 'istifa' kulisleri veriyor, ulusal medyaya da bunları sorgulama görevi düşüyor.

Son günlerde demokratik eşik zorlanıyor. 22 Temmuz seçimleri geride kaldığına ve halkın oylarıyla yenilenmiş bir parlamento işbaşı yaptığına göre artık Silahlı Kuvvetleri rahat bırakmak gerekmiyor mu?

Ordu ne yapacak?

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, anayasal çerçevede her şeyin söylendiğini belirtiyor.

Çankaya turları başlamadan 12 Nisan'da basın toplantısı yapan Büyükanıt, 'Sözde değil, özde laik' bir cumhurbaşkanı seçilmesini arzuladıklarını söyledi.

Ardından cumhuriyet mitingleri başladı.

367 tartışması AKP adayı Gül'ün önünü kesti.

Ordu 27 Nisan'da e-muhtıra verdi. CHP'nin bastırmasıyla erken seçime gidildi.

Seçimden AKP yüzde 47 oy ve 340 milletvekiliyle çıktı.

Başbakan Erdoğan, Gül'ün adaylığını dalgalanmaya bıraktı. Ancak Abdullah Gül'ün ısrarı üzerine AKP kendisini yeniden aday gösterdi. MHP ve DTP'nin de oylamaya katılacak olması nedeniyle 367 barajı aşıldı; cumhurbaşkanının 3. turda seçileceği kesinleşiyor.

Böyle bir tablo karşısında hâlâ askeri kışkırtmak ve Gül'ün Çankaya'ya çıkışını önlemeye dönük 'müdahale' senaryoları üretmek, tankların yolunu gözlemek ülkenin yararına değil.

Çankaya'nın sancısız el değiştirmesi demokrasinin gereğidir.

Askeri rahat bırakın!

milliyet



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs