En Sıcak Konular

Türk milletinden özür dilediler

18 Ağustos 2007 15:09 tsi
Türk milletinden özür dilediler Uçak kaçırma ile ilgili ilk resmi açıklamayı İçişleri Bakanı Osman Güneş yaptı. Güneş korsanların nasıl ele geçtiğini ve korsanların yakalandıktan sonra ne yaptıklarını anlattı.

Güneş şunları söyledi:

Biz kaçırılma sinyalini aldığımızdan itibaren her türlü ihtimali hesaba katarak elimizdeki güvenli güçlerinin seferber ettik. Antalya Havalimanı'nda kriz merkezi oluşturduk.

Antalya'ya iniş izni istenmesi üzerine havalimanı çevresinde her türlü önlem alındu. Eldeki bilgileri uçak daha yere inmeden değerlendirmeye başladık. Uçağın inmesiyle birlikte aldığımız tedbirleri almaya başaldık. Sadece bu işler için eğitilmiş çok özel bir ekibi Antalya'ya gönderdik. En kötü senaryoyu hesaba katarak ekibimiz Antalya'ya ulaştı. çeşitli adlar altında temaslar kuruldu.

Çok fazla detayını vermek istemediğim teknikler kullanılmak suretiyle bu iş kimsenin burnu kanamadan tatlıya bağlandı. Bu esanada bu çalışamları biz yapıyorken başta sayın Başkakanınmız olmak üzere Dışişleri Bakanımız ve gerekli bakanlarımızla devamlı ittivat halinde olduk. Farklı bir operasyona gerek kalmadan bu iş sonlandırılmış oldu. Korsanlar Antalya Emniyet Müdürüğümüzün elinde.

Bunların hangi amaca hizemet ettiği konusunda detaylı inceleme yapılıyor. Bunlar sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşacağız. Bu olayın başarılı bir biçimde sonuçlandırılmasını sağlayan Antalya Valimize, oradaki tüm güvenlik güçlerine ve tüm personele teşekkür ediyorum.

Sayın Başbakanımıza ve Abdullah Gül'e şükranlarımı sunuyorum. Korsanlardan biri Türk vatandaşı olan Mehmet Reşat Özlü. İkincisi Abdülaziz Maliki. Suriye pasaportlu muhtemelen Filistinli olduğunu düşünüyoruz. Ellerinde taşıdıkları poşetin mahiyeti inceleniyor. Belli olduğunda sizlerle paylaşacağız. Korsanlar, Tahran'a gitmek istediklerini söylüyorlardı.

Kendi tekniklerimizle bu işi biraz zamana yayarak operasyon yapma ihtimalini en sona bırakarak bu işi çözdük. Uçağın arka kapısında bir arıza olduğunu ifade edildi. Tamir ekibimiz gitti. Ekibimiz tamire gerek kalmadan ikna metoduyla hava korsanlarının teslim olmalarını sağladı. Herhangi birşey söylemediler. Türk milletinden özür dileriz diye bir ifade kullanmış biris

Hurriyet

İşte yolcuların kaçış anıVİDEO



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs